07:12, Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;» του Willy Russell στο Θέατρο Αμαλία

Η βραβευμένη θεατρική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;» του Willy Russell, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αμαλία, τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, ανοίγοντας έτσι την αυλαία για τη θεατρική περίοδο 2022-2023.

Η ιστορία μιλά για την ανάγκη του ανθρώπου για αυτοβελτίωση, αλλά και για κρίσιμα θέματα όπως η ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος, του ταξικού διαχωρισμού και της ελιτίστικης νοοτροπίας.

Ο συγγραφέας Γουίλι Ράσελ έγραψε το θεατρικό έργο το 1980, κατά παραγγελία της Royal Shakespeare Company και έκανε ο ίδιος την κινηματογραφική του μεταφορά το 1983.

Υπόθεση

Η Σούζαν, που συστήνεται ως Ρίτα, είναι μία 26χρονη κομμώτρια, από την εργατική κοινωνική τάξη, η οποία αντιλαμβάνεται το τέλμα στο οποίο βρίσκεται και θέλει να το αλλάξει, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη με ποιο τρόπο. Ξεκινά με την εγγραφή της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο Φρανκ Μπρίαντ, ο καθηγητής πανεπιστημίου που αναλαμβάνει να διδάξει τη Ρίτα, έχει πλέον μια ιδιαίτερη αγάπη για το αλκοόλ. Νιώθει κουρασμένος και αδιάφορος, χωρίς καμία διάθεση να ασχοληθεί ουσιαστικά με τη λογοτεχνία.

Το πάθος της Ρίτας και ο τόπος με τον οποίο εξελίσσεται και αλλάζει, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και ζώντας αλλιώς τη ζωή της, θα τον ξυπνήσει και θα τον αναζωογονήσει.

Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η αμοιβαία αλλαγή;

Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους συναντιούνται -τυχαία άραγε;- για να αλλάξουν τελικά ο ένας τη ζωή του άλλου ολοκληρωτικά.

Το ερώτημα είναι: ποιος εκπαιδεύει ποιον;

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα;» του Willy Russell, μια ρομαντική κωμωδία για την παντοτινή μάχη του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Δραματουργική επεξεργασία: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Νίνου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Κουρλαμπάς
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σκηνικά−Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμού: Ζωή Φαμελλη
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Μαγγίνα
Παίζουν: Αμαλία Νίνου, Θανάσης Κουρλαμπάς

Πληροφορίες
Θέατρο Αμαλία
Αμαλίας 71, Ευζώνων, Θεσσαλονίκη
τηλ 2310 821 483

Θέατρο: Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα; του Willy Russell
Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 15€
Μειωμένο 13€

Προπώληση: Θα ανακοινωθεί σύντομα.