, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Η παράσταση «Ιλιάδα του Ομήρου» επιστρέφει!

Μετά από την επιτυχημένη περιοδεία του, το Ομηρικό έπος «Ιλιάδα» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Αμαλία από το Σάββατο 8 έως και 29 Οκτωβρίου 2022, στις 17.00.

Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά 8+ και εφήβους.

Ο «Μικρός Βορράς» σε συνεργασία με τους «The Prefabricated Quartet», μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης παρουσιάσει όλη την Ιλιάδα του Ομήρου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Η θεατρική διασκευή, η προετοιμασία και η προσαρμογή του έργου ώστε να είναι κατάλληλη για παιδιά και εφήβους διήρκησε δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αποκάλυψη της ομορφιάς αλλά και της φρίκης. Στην αγριότητα, αλλά και στην αποκάλυψη του ωραίου πολεμιστή που «ραντίζει το χώμα με το αίμα του».

Στεκόμαστε με δέος στο συγκλονιστικό έργο όπου μια αδυσώπητη μοίρα και αθέατα παιχνίδια των θεών κάνουν όλη την προσπάθεια του ανθρώπου να φαίνεται σαν ένα ψεύτικο άθυρμα. Ένας νέος και ωραίος θυμώνει και συμπαρασύρει στον όλεθρο εκατοντάδες ζωές!

Όλη η Ιλιάδα είναι πλεγμένη γύρω από τον Αχιλλέα, έναν ήρωα που εντυπωσιάζει με το κάλλος του, την αδυσώπητη αγριότητά του στη μάχη, αλλά και την τρυφερότητα του στη σκόλη. Ένα έργο όπου η ζωή του ανθρώπου δεν είναι παρά μια αφορμή να μιλήσουμε για ασυνείδητες επιθυμίες, και απραγματοποίητες ορμές, κάτω από το λαμπρό φως του Ιλιαδικού κάμπου.

Ένα έργο που μας αποκαλύπτει το σήμερα, που ο άνθρωπος περισσότερο είναι θύμα μιας διαχείρισης πάρα διαχειρίζεται τις ανάγκες του. Ακούγοντας ξανά λοιπόν αυτό το κείμενο και ακουμπώντας στη «μεγάλη μνήμη» να ορίσουμε εκ νέου τον άνθρωπο, τον νέο του σήμερα.

Δύο χρόνια δουλεύεται η διασκευή από την ομάδα του Μικρού Βορρά. Και θέλει να εστιάσει στην αποκάλυψη, τόσο της ομορφιάς, όσο και της φρίκης. Στην αγριότητα, αλλά και στην αποκάλυψη του ωραίου πολεμιστή που «ραντίζει το χώμα με το αίμα του».

Ένα έργο που μας αποκαλύπτει το σήμερα, που ο άνθρωπος περισσότερο είναι θύμα μιας διαχείρισης πάρα διαχειρίζεται τις ανάγκες του. Ακούγοντας ξανά λοιπόν αυτό το κείμενο και ακουμπώντας στη «μεγάλη μνήμη» να ορίσουμε εκ νέου τον άνθρωπο, τον νέο του σήμερα.

Οπτικό Υλικό- Trailer:

Συντελεστές

Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά
Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου
Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης
Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή
Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου
Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ανδρέας Παράσχος, Δέσπω Πίρτσιου, Σωτήρης Ρουμελιώτης
Γραφιστική Επιµέλεια: Ντόρη Λούκρη
Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου
Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής

Ηθοποιοί:
Ασπασία Δήμου, Αλέξης Κότσυφας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ζωντανή Μουσική:
Θοδωρής Παπαδηµητρίου (τσέλο), Χρήστος Γούσιος (ηλεκτρική
κιθάρα), Μιχάλης Σιώνας (ηλεκτρικό µπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύµπανα)

Πληροφορίες:

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

και Κάθε Σάββατο ( 15,22,29)

Ώρα: 17.00

Θέατρο Αμαλία

Τιμή εισιτηρίων: με προπώληση 9 ευρώ (Goldmall.gr)