21:44, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Η θεατρική παράσταση «Η βίλα – Ο δρόμος που δεν πήραν» στο θέατρο Metropolitan

Η θεατρική παράσταση «Η βίλα – Ο δρόμος που δεν πήραν» έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Metropolitan, για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990).

Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος;

Ίσως η Βίλα πρέπει τελικά να γίνει θέατρο, για να φιλοξενήσει τις χαρές και τις λύπες που ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Guillermo Calderon

Μετάφραση: Ελένη Δρίβα

Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λιτζέρης

Μουσικός:Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Κινησιολογία: Αγγελική Τρομπούκη

Φωτογράφος/Artwork: Χρίστος Συμεωνίδης

Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Ανθή Παρασκευά Βελουδογιάννη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Νατάσσα Εξηνταβελώνη

Λίλα Μπακλέση

Αγγελική Πασπαλιάρη

Προβολή / Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλα Χαμπίπη

Παραγωγή: Olympia Culture

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΑΠΟ 12 ΕΥΡΩ

Metropolitan Urban Theater