, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Κουκλοθέατρο: «Τα 3 Γουρουνάκια» της Χριστίνας Μπήτιου

Η παράσταση κουκλοθέατρου «Τα 3 Γουρουνάκια» έρχεται στο θεατράκι εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ από την Κυριακή 2 έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στις 12.00, από το κουκλοθέατρο Χριστίνας Μπήτιου.

«Τα 3 Γουρουνάκια» με τη συγκεκριμένη διασκευή απευθύνεται σε προνηπιακές και νηπιακές κυρίως ηλικίες όπως και για πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Οι πρωταγωνιστές έχουν τρεις διαφορετικές προσωπικότητες και μέσα από την αγαπημένη παιδική ιστορία μας δίνουν και τα τρία, μαθήματα ζωής για να παραδειγματιστούμε από τον τρόπο ζωής τους.

Τι μας λέει το παραμύθι για εμάς, για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους φίλους μας; Πολλά! Δείτε το κάθε γουρουνάκι σαν μια διαφορετική προσωπικότητα ανθρώπου.

Το έργο

Ο Ασπρούλης με το αχυρένιο σπιτάκι έχει το μυαλό του συνεχώς στο παιχνίδι και στις εύκολες λύσεις.

Ο Μαυρούλης και το ξύλινο σπιτάκι του. Έχει κάποιους προβληματισμούς μεν αλλά δεν το ψάχνει και πολύ δε. Η ξύλινη σχέση που αντιπροσωπεύει το σπιτάκι του, έχει κάποιες βάσεις αλλά όχι ιδιαίτερα στέρεες.

Τέλος, το τρίτο γουρουνάκι, ο Καφετούλης, αντιπροσωπεύει το άτομο με δυνατό χαρακτήρα, το άτομο που προσπαθεί, προβληματίζεται,
θυσιάζεται και αγωνίζεται για το καλύτερο. Η σχέση από τούβλα, πέτρες και λάσπη είναι η σχέση με γερές βάσεις, δυνατούς ψυχικούς δεσμούς και οχύρωση προς τους εξωτερικούς κινδύνους. Το σπιτάκι του ταρακουνιέται από τις δυσκολίες αλλά δεν καταρρέει, που σηκώνει επισκευές και συντήρηση και αποτελεί καταφύγιο και στήριγμα ζωής.

Εσείς ποιο γουρουνάκι θα θέλατε να είστε; Προσωπικά θα επέλεγα το τρίτο, αυτό με την ισορροπημένη προσωπικότητα και την ασφάλεια που του προσφέρει το σπιτάκι του και μια όμορφη σχέση. Οι κακοί λύκοι βρίσκονται στο μυαλό μας και με το μυαλό μας μπορούμε να τους νικήσουμε εκπαιδεύοντας το.

Διάρκεια παράστασης 70΄, 14 κούκλες, 3 αλλαγές σκηνικών (Οι κούκλες είναι χειροποίητες 60 εκ, όπως και οτιδήποτε χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της παράστασης).

Το έργο είναι διαδραστικό έτσι μέσω αυτής της διασκεδαστικής και παράλληλα εκπαιδευτικής δραστηριότητας, τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κουκλοθεάτρου. Θα εξωτερικεύσουν συναισθήματα φόβου, χαράς, λύπης, έκπληξης, ενθουσιασμού.

Έτσι το κουκλοθέατρο γίνεται ένας χώρος επικοινωνίας. (π.χ. τα παιδιά θα επιλέξουν ποιο γουρουνάκι θέλουν να είναι και να εκφράσουν με τα συναισθήματα τους ή να περιγράψουν τη δική τους εξέλιξη στην ιστορία παρουσία της κούκλας που θα μοιράζεται μαζί τους τις σκέψεις τους).

Παίζουν: Λίτσα Μπήτιου, Χριστίνα Μπήτιου
Θεατρικά κείμενα: Μιχάλη Χατζάκη
Παίζουν: Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου
Κούκλες: Λίτσα Μπήτιου
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κίνηση: Χριστίνα Μπήτιου
Καλλιτεχνική φωτογραφία: Σπύρος Μαρκογιάννης

Πληροφορίες:

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 12.00

ΧΑΝΘ – Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ