, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μία θεατρική παράσταση από πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές της ΑΡΣΙΣ

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ανέβα στη στέγη να δούμε τα χρώματα» παρουσιάζουν πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές και μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με τον ξενώνα για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Πρόκειται για τη διασκευή του βιβλίου «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη (1980) που ανεβαίνει στη σκηνή του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (οδός Γ. Βαφόπουλου 3, περιοχή Ντεπώ) την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 17.30 το απόγευμα (είσοδος ελεύθερη).

Η επιλογή του έργου έγινε με κριτήριο το μήνυμα που αυτό περνάει, την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Τσιμεντούπολη όλα είναι γκρίζα, δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου και τα χρώματα απουσιάζουν. Η δήμαρχος καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν τις γκρι αποκριές, τα παιδιά ξεσηκώνονται και τότε αρχίζει η περιπέτεια. Επανάσταση, συνεργασία, γέλιο και χορός είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία του θεατρικού.

Οι πρόβες του έργου διήρκησαν περίπου δύο μήνες, με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος ΑCE (All Children in Education), που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Unicef στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, να συνεργάζονται με κοινό στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Στις πρόβες, η συστηματική εξάσκηση στην ελληνική γλώσσα βοήθησε καθοριστικά στην υπέρβαση δυσκολιών των παιδιών στην  εκμάθηση των διαλόγων, με τη σταθερή υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΡΣΙΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  •  Μαρία Κουσκούκη, Συντονίστρια προγράμματος ACE Βόρειας Ελλάδας, τηλέφωνο 6947 449528
  • Έλενα Ασλανίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικής Ομάδας Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης (H.C.A.C) Θεσσαλονίκης, τηλέφωνο 6974 366206

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.