, Τετάρτη
07 Δεκεμβρίου 2022

Οι «Λευκές νύχτες» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Συμμετέχουν στα 57α Δημήτρια οι «Λευκές Νύχτες» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε θεατρική διασκευή του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, από τη σκηνή του θεάτρου Φαργκάνη, τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00.

Η νουβέλα, σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, του κορυφαίου Ρώσου μυθιστοριογράφου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο – εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης.

Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης! Άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν τα ανείπωτα ως τώρα μυστικά τους, τις αγωνίες και τα όνειρά τους.

Αναπόφευκτα θα δοκιμάσουν όλη την τρυφερότητα, αλλά και την πίκρα που ο επερχόμενος έρωτας έχει να προσφέρει. Πρόκειται για μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε, συμβαίνει σπάνια – αν συμβεί – και είναι αρκετή για να μας αλλάξει και να μας γεμίσει εφόδια, για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε – συμβαίνει σπάνια – και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας.

Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: «Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;»

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή: Κωνσταντίνος Ασπιώτη
Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μουσική επί σκηνής: Στάμος Σέμσης
Σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Πρωτότυπη μουσική: Στάμος Σέμσης
Σκηνικά / Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτογραφίες / Artwork: Χρήστος Συμεωνίδης
Παραγωγή: ΜΥΘΩΔΙΑ

Πληροφορίες:

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 21.00

Θέατρο Φαργκάνη

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο