13:19, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Julia» στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών!

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση «Julia» έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 7 Ιουλίου και την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, στις 20.15.

Η «Julia» της βραβευμένης με Χρυσό Λέοντα για το Θέατρο, το 2022, σκηνοθέτιδας Christiane Jatahy από τη Βραζιλία, βασισμένη στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Αύγουστου Στρίνμπεργκ, προκαλεί με την καινοτόμα προσέγγιση του νατουραλισμού στο σήμερα και πραγματεύεται, πέρα από τη θεματική του φύλου, ζητήματα ταξικά καθώς και φυλετικά.

Η δράση τοποθετείται στις πλούσιες περιοχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου η Τζούλια ερωτεύεται τον σοφέρ του πατέρα της, έναν άντρα που η οικογένειά του προέρχεται από τις φαβέλες. Ταξικές αντιπαραθέσεις και ερωτικές συγκρούσεις αποκαλύπτουν σχέσεις κυριαρχίας και ζητήματα εξουσίας στη σύγχρονη εποχή.

Μέσα από τον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο η σκηνοθέτιδα ενσωματώνει κινηματογραφικά στοιχεία και προβολές στον δραματουργικό ιστό της παράστασης, δίνει μια πολύ προσωπική ανάγνωση στο έργο του Στρίντμπεργκ και αποκαλύπτει την ξεχωριστή ματιά της στη θεατρική πράξη.

Julia από την Christiane Jatahy

Βασισμένη στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Αύγουστου Στριντμπεργκ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ – ΚΘΒΕ

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Σκηνοθεσία και Διασκευή:  Christiane Jatahy

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Marcelo Lipiani

Σκηνογραφία: Christiane Jatahy and Marcelo Lipiani

Ζωντανή βιντεοσκόπηση: Paulo Camacho

Παίζουν: Julia Βernart και Rodrigo dos Santos. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΠΈΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 & 8 ΙΟΥΛΊΟΥ

ΏΡΑ: 20.15

Ε.Μ.Σ (ΕΤΑΙΡΊΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΏΝ)

ΤΙΜΈΣ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ: ΑΠΌ 10 ΕΥΡΏ

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ: viva.gr