, Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα στο Θέατρο Κολοσσαίον

Η πιο κεφάτη παράσταση της σεζόν, μετά από τα αλλεπάλληλα sold out στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους. Ο πιο αγαπημένος σκύλος της Ελληνικής λογοτεχνίας παίρνει σάρκα και οστά από το Kids Theater και προσκαλεί σε μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο, συγκίνηση και τραγούδια από τον Βασίλη Λέκκα, σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου.

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Όταν όμως το σκάσει, θα ανακαλύψει ότι η ζωή στους δρόμους είναι γεμάτη δυσκολίες και παγίδες και θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για τη ζωή και τη συντροφικότητα…

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Θησαυρού της Βαγίας», το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα. Είναι η ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κρατά ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας. Έχοντας διαγράψει μία σπουδαία πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή με συνεργασίες που ξεκίνησαν από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη και συνεχίστηκαν με σχεδόν όλους τους σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς, ο Βασίλης Λέκκας συνεργάζεται τη σεζόν 2023-24 με το Kids Theater, ερμηνεύοντας τον «Βασίλη» που φροντίζει και εμπνέει τον Μάγκα για να αγωνιστεί για το δίκαιο. Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής τα τραγούδια της παράστασης.

Συντελεστές “Μάγκα”

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλλογιάννη & Βαγγέλης Πίτσιλος
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ
Ζωντανά επί σκηνής o Βασίλης ΛέκκαςΜουσική: Νίκος Πιτλόγλου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Παναγόπουλος, Χορογραφία: Βαγγέλης Πίτσιλος, Στίχοι: Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Γιαβαράς, Μαρία Λαλιώτη Σκηνικά/Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπογιωργάς, Μάσκες: Μάρθα Φωκά,Φωτισμός: Σόφελπη Στάϊκου,Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ, Video-art: Γιάννης Ντουσίοπουλος,Αφίσα: Κορίνα Πριμυκηρίου

Παίζουν οι Ηθοποιοί:
Βλάσσης Χρυσικόπουλος, Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπουλου και Στέφανος Κανακίδης.
Κυριακή 14 Απριλίου στις 11:30 π.μ.
Θέατρο: Κολοσσαίον Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη