, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει τον Ιούνιο το Φεστιβάλ βιβλίου

Aπό τις 23 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου θα λάβει χώρα φέτος το 42ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Το φεστιβάλ αποτελεί ίσως τo σημαντικότερο ραντεβού του βιβλιόφιλου κοινού με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας να συμβάλει με καθοριστικό  τρόπο στην διάδοση του ελληνικού βιβλίου και να αποτελεί πόλο έλξης για Θεσσαλονικείς και επισκέπτες.

Οι βιβλιόφιλοι έρχονται να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες εκδόσεις, να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες συγγραφείς και εκδότες, και να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η κορυφαία διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε δύο πολύ σημαντικούς ποιητές:

-στον Ποιητή και ευεργέτη  της Θεσσαλονίκης Γιώργο Βαφόπουλο (120 χρόνια από τη γέννησή του, 1903-2023) για την προσφορά του στα Γράμματα και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης

– στον Ποιητή Κωστή Παλαμά (80 χρόνια από το θάνατό του, 1943-2023 ) για την προσφορά και το μεγαλείο του στα ελληνικά γράμματα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 7 το απόγευμα  έως τις 11 το βράδυ.

Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού &  του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).