Αλλάζει το facebook για όσους είναι κάτω των... 16! - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Αλλάζει το facebook για όσους είναι κάτω των… 16!

Η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται...

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration

H E.E κάνει την ανατροπή στα social media

Την άδεια των γονιών τους θα πρέπει να ζητούν οι έφηβοι έως 16 ετών για να φτιάξουν λογαριασμό στο Facebook, στο Snapchat, στο Twitter, στο Instagram αλλά και στο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegrpah, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εφαρμογή νέων κανονισμών που θα προβλέπουν μεταξύ άλλων νέο όριο ηλικίας στη χρήση των social media, ανεβάζοντας την ηλικία στα 16 από 13 που είναι τώρα.

Ο νόμος, που θα συζητηθεί από τα κράτη-μέλη την Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Οι αξιωματούχοι φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να τροποποίησαν την περασμένη εβδομάδα την νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων για να αυξήσουν το όριο ηλικίας και να συγχρονίσουν την Ευρώπη με τους κανόνες που ισχύουν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο προτεινόμενος κανόνας, που βρίσκεται στα σκαριά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έρχεται σαν κομμάτι μιας σημαντικής αναθεώρησης της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο κανόνων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ