Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Αναπροσαρμογές ανά τριετία

Ανάσα παίρνουν χιλιάδες επιτηδευματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αναπροσαρμόζονται ανά 3ετία, χωρίς να συναρτώνται από τα κέρδη ή τις ζημιές του ασφαλισμένου. Στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που φέρνει εντός της επόμενης εβδομάδας ο Χρήστος Σταϊκούρας, θα υπάρχει διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕνα ζητήσουν την ένταξη τους και την παραμονή τους για 2 χρόνια, έως και σε δύο ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα.

Προϋπόθεση για αυτό, όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη του ΓΛΚ, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα των ενδιαφερόμενων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όσοι υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων, μπορούν με το χαρτί στο χέρι να ζητήσουν από τον ΟΑΕΕ χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές έως το τέλος του 2016. Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν θετική την εξέλιξη, αν και σημειώνουν ότι βασικό ζητούμενο παραμένει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αναδρομικά από την ημερομηνία δημιουργίας των οφειλών, όπως επίσης η δυνατότητα των επιτηδευματιών να ζητήσουν την ένταξη τους σε όποια ασφαλιστική κλάση (και όχι μόνο κατά δύο βαθμίδες) επιθυμούν για την επόμενη διετία.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει ότι για να μην βγει κάποιος εκτός, θα πρέπει να καταβάλλει κανονικά όχι μόνο τις δόσεις της ρύθμισης, αλλά και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα υπαγωγής τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Πηγή: toxrima.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ