"Ανάσα" σε πολύτεκνους συνταξιούχους - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Ανάσα” σε πολύτεκνους συνταξιούχους

“Ανάσα” σε μια υπερχρεωμένη οικογένεια πολυτέκνων συνταξιούχων έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και οι δύο σύζυγοι (ο σύζυγος του Ι.Κ.Α, η σύζυγος ευρισκόμενη σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του δημοσίου) τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές άλλων, σε πέντε τράπεζες και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 85.119,02 ευρώ και της συζύγου 106.907,66 ευρώ.

Το εισόδημα τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου η οποία έχει μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 ευρώ/μήνα , για την βιοτική ύπαρξη του ίδιου της συζύγου και ενός ανήλικου εκ των τεσσάρων τέκνων που υποχρεούται να συντηρεί, ενώ έχει και ένα ποσό των 50 ευρώ/μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το σημαντικό σε αυτή την απόφαση είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του παρακρατούσε μηνιαίως κατευθείαν από την σύνταξή του το ποσό των 370,22 ευρώ, με αποτέλεσμα αφενός να μη κρατά ισόρροπη διαχείριση έναντι των άλλων πιστωτών του, αλλά και να δυσκολεύεται με την σύνταξή του να βιοπορίσει οικογενειακά.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ορίζει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν θα μπορεί πλέον να κάνει μηνιαία κράτηση παραπάνω από 60 ευρώ, έως το 2018 που έχει οριστεί η εκδίκαση της κυρίας αίτησης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ