"Ανάσα" στα μπουγατσατζίδικα της πόλης έδωσαν οι... μετανάστες! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Ανάσα” στα μπουγατσατζίδικα της πόλης έδωσαν οι… μετανάστες!

"Τους ψάχνουμε για να μας αφήσουν τα χρήματα τους" δηλώνουν στο Karfitsa.gr οι καταστηματάρχες!

ktel.......Του Ηλία Μπουρμπούλα

«Ψάχνουμε τους μετανάστες για να μας αφήσουν τα χρήματα τους στα μαγαζιά μας» δηλώνουν  οι καταστηματάρχες στο Karfitsa.gr. Πλέον έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την άφιξη  των μεταναστών και των προσφύγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά με την ραγδαία αύξηση που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μαρτυρούν και οι εικόνες, η κατάσταση στο ΚΤΕΛ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” έχει αλλάξει, με την απουσία των μεταναστών από τους χώρους του σταθμού να είναι αισθητή.

giannhs spanos«Ψάχνουμε τους μετανάστες για να μας αφήσουν τα χρήματα τους στην νεκρή αγορά της πόλης» δηλώνει ο ιδιοκτήτης καταστήματος μπουγάτσας Γιάννης Σπανός στην περιοχή του Βαρδάρη και συμπληρώνει ότι «κάθε πρωί περνούσαν «ορδές» μεταναστών και προσφύγων. Σχηματίζονταν ουρές τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης εβδομάδας στα καταστήματα της περιοχής για να αγοράσουν φαγητό και νερό.  Στην πλειονότητα τους οι πρόσφυγες είχαν αρκετά χρήματα και ήταν μια πολύ σημαντική τόνωση στην «πεσμένη» αγοραστική κίνηση του Αυγούστου η οποία οφείλεται φυσικά στις διακοπές των Θεσσαλονικέων. Συγκεκριμένα μια φορά είχε έρθει στο κατάστημα μου μια παρέα προσφύγων και ήθελαν να με πληρώσουν με 500ευρο. Εγώ δεν μπόρεσα να δεχτώ τα χρήματα  γιατί δεν είχα να τους δώσω ρέστα. Μπορώ να πω ότι μας λείπουν αυτές οι ημέρες διότι ξεκινούσε δυναμικά η μέρα από νωρίς το πρωί».

Παύλος Βογιατζής«Από τις αρχές Αυγούστου στο κατάστημα μου είχα πολλούς πελάτες μετανάστες» τονίζει ο υπάλληλος  εστιατορίου Παύλος Βογιατζής και συμπληρώνει ότι «ήταν μια πραγματική ανάσα στην μιζέρια του καλοκαιριού. Την ώρα όπου η πόλη είχε αδειάσει και σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, ήταν μια “οικονομική ανάσα” για τα καταστήματα εστίασης στην περιοχή του Βαρδάρη».

 

ktel 2...

Ο ιδιοκτήτης ταξί Λευτέρης Βελβελίδης αναφέρει ότι «τον πρώτο καιρό όταν ξεκίνησαν να έρχονται οι μετανάστες τον χειμώνα του 2014- τότε που η εισροή τους δεν είχε φτάσει σε τέτοιο ανεξέλικτο σημείο- ζητούσαν από τους επαγγελματίες  ταξιτζήδες να τους μεταφέρουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η κούρσα για αυτή την διαδρομή ήταν 100 ευρώ και σε εμάς ήταν μια μεγάλη ανάσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Όμως στην συνέχεια απαγορεύθηκε να τους μεταφέρουμε προς τα σύνορα και μάλιστα αν γινόταν κάποιος έλεγχος της αστυνομίας για κάθε άτομο που μετέφερε κάποιος, του επιβαλλόταν πρόστιμο 10.000 ευρώ. Έτσι σταματήσαμε οι να μεταφέρουμε πρόσφυγες και μετανάστες όχι μόνο προς τα σύνορα της χώρας αλλά ακόμη και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ktel 3

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς Παναγιώτης Ανδρεάδης δηλώνει στο Karfitsa.gr ότι «Τα δρομολόγια για την Ειδομένη του νομού Κιλκίς στα ελληνοσκοπιανά σύνορα πραγματοποιούνται αλλά δεν υπάρχει τακτικό πρόγραμμα για το συγκεκριμένο προορισμό. Σήμερα  λόγου χάριν τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για όλη την ημέρα είναι τέσσερα όταν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν ημέρες που έφευγαν από την Θεσσαλονίκη για την Ειδομένη 15 λεωφορεία την ημέρα. Η ζήτηση έχει να κάνει με το πότε θα δέσει καράβι από τα νησιά για τον Πειραιά  και πόσοι θα είναι οι επιβαίνοντες».

ktel 4

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ