Αναβάθμιση του αξιόχρεου και της πιστωτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αναβάθμιση του αξιόχρεου και της πιστωτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών!

«Αναμένει σταδιακή μόνο χαλάρωση των capital controls τους επόμενους 12-18 μήνες»…

moodys

Νέα θετικά μηνύματα επιφύλασσε η έκθεση του Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς ο γνωστός οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

Η αναβάθμιση από C σε Ca από τον οίκο αξιολόγησης αφορά τις Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα διατηρήθηκε σε Caa3 η αξιολόγηση για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις στις τράπεζες αυτές, καθώς και στην Attica Bank. Παράλληλα, ο οίκος αναβάθμισε σε caa3 (από ca) τη βασική πιστωτική αξιολόγηση των πέντε τραπεζών. Οι προοπτικές για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τις καταθέσεις είναι σταθερές, διευκρίνισε ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Η αναβάθμιση του αξιόχρεου και της βασικής πιστωτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών αντανακλά κυρίως την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης όλων των εξεταζόμενων τραπεζών, η οποία έχει ενισχύσει τους κεφαλαιακούς τους δείκτες, καθώς και την προσδοκία μας για ήπια και σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησής τους» ανέφερε το υψηλόβαθμος στέλεχος του οίκου Νώντας Νικολαΐδης, προσθέτοντας: «Η αξιολόγησή μας εξισορροπεί αυτές τις βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ των τραπεζών έναντι των σημαντικών ακόμη κινδύνων, λόγω του εύθραυστου λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ