Ανοίγουν τα φαρμακεία - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ανοίγουν τα φαρμακεία

Αναστέλλουν την απεργία οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας

farmakopoioi-farmakeio-apergia-oures

Ανοίγουν από την Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς, μετά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, και το δ.σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο ΠΦΣ στη σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για συμφέροντα που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευτοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, διαμηνύοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Συνεχίζοντας με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ο Σύλλογος σημειώνει πως τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων με τον συντονισμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα αναπτύξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης «στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις».

Στάση εργασίας 2 μ.μ. έως 8 μ.μ. στην Αττική

Στην Αττική, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, ανοίγουν μεν τα φαρμακεία επίσης από αύριο, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ΦΣΑ, από αύριο, τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, «μετατρέπονται σε 11.000 κέντρα, μέσω των οποίων θα ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες για την κατάλυση της Δημοκρατίας την κοινοβουλευτική εκτροπή και για τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν αυτοί που μετέτρεψαν την έκθεση του ΟΟΣΑ σε νόμο».

Επίσης, οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν την ενημέρωση των πολιτών με ραδιοφωνικά σπότ και έντυπο υλικό για δύο μήνες και μέχρι τις εκλογές για τις θέσεις τους και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα φαρμακεία στα πλαίσια του αγώνα τους από τούδε και στο εξής.

Επιπλέον θα διοργανωθεί μεγάλη συνέντευξη Τύπου με όλους τους κλάδους και τους φορείς «που πλήττονται όχι μόνο από το πολυνομοσχέδιο αλλά και από την συμπεριφορά της κυβερνητικής “μειοψηφίας” απέναντί τους».

Στόχος των φαρμακοποιών είναι η δημιουργία κίνησης ακύρωσης στην πράξη του πολυνομοσχεδίου και των υπουργικών και προεδρικών αποφάσεων που θα προκύπτουν από αυτό.

Παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Πριν τις αποφάσεις για την αναστολή της απεργίας, ο πρόεδρός του Κυριάκος Θεοδοσιάδης είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από μέλος της ΝΔ, θεωρώντας ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Το άρθρο του ΟΟΣΑ, που οδηγεί στην καταστροφή τον κλάδο των φαρμακοποιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία της παράταξής μας, όπως την καθόρισε ο μεγάλος ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδοσιάδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, λέγοντας πως σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1100 κατασχετήρια σε φαρμακοποιούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους που έχουν δάνεια στις τράπεζες, επειδή το ίδιο το κράτος τους οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

«Φαρμακεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και έρχεται η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο και με χειρουργικό τρόπο, με νυστέρι ανοίγει την πληγή να τρέξει το αίμα άφθονο, μέχρι ο κλάδος να ψυχορραγεί και να πεθάνει αργά και βασανιστικά» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ παραδέχθηκε πως η μάχη χάθηκε καθώς ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, όμως «δεν χάθηκε ο πόλεμος».

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, διεμήνυσε, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη και κυρίως στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς, όπως είπε, είναι γνωστή η απόφαση που ορίζει πώς λειτουργεί βάση κοινοτικού δικαίου ένα φαρμακείο «και όχι όπως γουστάρει η τρόϊκα και οι κύριοι Χατζηδάκης και Γεωργιάδης». «Υπάρχουν κανόνες απλά στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να τους ποδοπατήσουν και το καταφέρνουν προσωρινά» πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ