Ανοικτά τις δυο Κυριακές της ΔΕΘ τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ανοικτά τις δυο Κυριακές της ΔΕΘ τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη!

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης

agora1 (1)

Ανοικτά και για τα δυο Σαββατοκύριακα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 10-11 και 17-18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013-άρθρο 16, καθώς και με το Νόμο 4314/2014-άρθρο 108, καθορίζονται οχτώ (8) Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται (προαιρετικά) η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Οι Κυριακές αυτές είναι:

 

  • Τέσσερις (4) Κυριακές που αντιστοιχούν στην πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτωτικών περιόδων.
  • Δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων (Ν.4177/2013, άρθρο 16)
  • Η τελευταία Κυριακή του έτους (Ν. 4314/2014, άρθρο 108)
  • Η Κυριακή των Βαίων

 

Πέραν των παραπάνω επτά (7)  Κυριακών, κατά τις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, ο κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχης  ορίζει τις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, υπό προϋποθέσεις:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συμφωνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2835-7 Νοεμβρίου 2013, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής

Α) Την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Β) Τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις παραπάνω τρεις Κυριακές έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),

γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (“outlet”), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

 

Το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι από τις 11:00 έως τις 20:00.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις επιτρέπεται να λειτουργήσουν τις δύο Κυριακές της 81ης ΔΕΘ, 11 & 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ