Αντιδρούν οι έμποροι στην πρόταση του ΣΕΤΕ για τις Κυριακές - Karfitsa.gr
Οικονομία

Αντιδρούν οι έμποροι στην πρόταση του ΣΕΤΕ για τις Κυριακές

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι θέλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως "κράχτη" όλες τις Κυριακές του χρόνου»

korkidis

Την αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη προκάλεσε το κάλεσμα του ΣΕΤΕ στους περιφερειάρχες να αποφασίσουν το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους υπόλοιπους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Παραφράζοντας τη δήλωση του πρόεδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη που κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς φορείς «να αποφασίσουν σωστά συνυπολογίζοντας την δυναμική του ελληνικού τουρισμού», ο κ. Κορκίδης τους προέτρεψε με τη σειρά του «να αποφασίσουν συνυπολογίζοντας την αντοχή του ελληνικού εμπορίου και τη δυνατότητα των καταναλωτών».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είπε ότι «είναι αδύνατο να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς 12 μήνες τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και ξένου τουρίστα, ακόμα και τον χειμώνα».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν τον χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι θέλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως “κράχτη” όλες τις Κυριακές του χρόνου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης μίλησε για «πειραματικές γενικολογίες». Συγκεκριμένα ανέφερε πως «όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα προϊόντα City Break και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αφού πρώτα δημιουργήσουμε αυτά τα προϊόντα στοχευμένα, ανοίγοντας πρώτα τα ξενοδοχεία και όχι με πειραματικές γενικολογίες».

«Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Για τον λόγο αυτό το Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, ως γνωστόν, διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «οι αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς, έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΝ, που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ