Αντιμνημονιακό συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Αντιμνημονιακό συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο

Σήμερα το απόγευμα

diamartiria2Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου. Με σύνθημα “Ο μόνος έντιμος συμβιβασμός είναι η αξιοπρέπεια του λαού”, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν κατά της μνημονιακής πολιτικής.

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στον Λευκό Πύργο, στις 5:00 το απόγευμα.

Το κάλεσμα από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις πλατείες

Ο ΜΟΝΟΣ “ΕΝΤΙΜΟΣ” ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τα νέα μνημονιακά μέτρα, είναι περισσότερο από βέβαιο πως οδηγούν όπως και τα προηγούμενα, σε φτωχοποίηση τον μέσο Έλληνα, εξαθλίωση – εξόντωση, αυτοκτονίες, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, ανεργία, φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, οδηγούν σε αύξηση του χρέους, με απώτερο στόχο το ξεπούλημα κοψοχρονιά της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.

Οι δανειστές μας όμως, θέτουν τα μνημονιακά μέτρα σαν προϋπόθεση για τα νέα δάνεια που ζητάμε για να μην “πτωχεύσουμε”. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ακόμη κι αν τα δεχτούμε, το ίδιο σκηνικό με νέα μέτρα, θα επαναληφθεί όταν θα ξαναζητήσουμε τη επόμενη “δόση” μας.

Είναι πιθανό, η πτώχευση της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή να είναι επίσης οδυνηρή. Αν όμως το δίλημμα είναι αργός θάνατος ή ηρωική έξοδος, ίσως θα πρέπει να επιλέξουμε το δεύτερο. Όχι μόνο γιατί μας το επιβάλει η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας, αλλά και επειδή μόνο έτσι δημιουργείται η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.#

Αξίζει να το τολμήσουμε, ακόμη κι αν στην αρχή ματώσουμε.

Την Κυριακή 10 Μαΐου ο Ελληνικός λαός καλείται και πάλι στις πλατείες της χώρας, για να διεκδικήσει εκ νέου αυτό που διεκδίκησε στις 15 Φλεβάρη. Οι κατάμεστες πλατείες που διεκδικούν τα αναφαίρετα και αυτονόητα δίκαια του λαού, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρότατο εργαλείο της δημοκρατίας. Ο λαός δεν μπορεί να βγαίνει στο προσκήνιο μόνο την ώρα της κάλπης κάθε 3-4 χρόνια. Ειδικά όταν βλέπει τις προσδοκίες του να προδίδονται και την ετυμηγορία του να παραβιάζεται.

Συλλογικότητες που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής πως στηρίζουν το συλλαλητήριο:

Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατειών
Σπίθα Θεσσαλονίκης
Σπίθα Αττικής
Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν
ΕΠΑΜ
Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι
ΔΗΚΚΙ
Ριζοσπάστες Οικολόγοι
Δεν πληρώνω
Σοσιαλιστική Ανασύνθεση
Δραχμή
Σχέδιο Β

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Θα νικήσουμε. Ο μόνος ”έντιμος” συμβιβασμός είναι η επιβίωση με αξιοπρέπεια του λαού. Όποιος συμφωνεί ακολουθεί.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ