"Αντιστάθηκα στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ" - Karfitsa.gr
Διεθνή

“Αντιστάθηκα στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

giynker«Αντιστάθηκα στην έξοδό της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ και είμαι υπερήφανος για την Ελλάδα γιατί ήμουν συνήγορος υπεράσπισής της» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρέπει να αντικαταστήσουμε την τρόικα με άλλο όργανο που θα έχει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, επεσήμανε στην παρατήρηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών ότι θα υποστηρίξουν ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάποιον που είναι έτοιμος να αναλάβει τις μεγάλες προκλήσεις στην Ευρώπη και θα εργάζεται για την Ευρώπη του αύριο που όλοι χρειαζόμαστε.

Ο νέος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα θα προέρχεται από τον χώρο των Σοσιαλδημοκρατών, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιούνκερ ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο στις 15 Ιουλίου θα κληθεί να επικυρώσει την εκλογή του ως προέδρου της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Τζάνι Πιτέλα, χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Γιούνκερ είναι διατεθειμένος να επιλέξει έναν Σοσιαλιστή για τη θέση αυτή, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τον επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη, μετά από πολλά χρόνια λιτότητας.

Επικρατέστεροι για τη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών εμφανίζονταν μέχρι σήμερα ο Γάλλος πρώην υπουργός Πιέρ Μοσκοβισί και ο νυν πρόεδρος του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μια άλλη χώρα της Ευρωζώνης που θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση είναι η Ιταλία, όμως προς το παρόν η Ρώμη προωθεί την υποψηφιότητα της υπουργού Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι για τη θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Κεντρώων ο Γιούνκερ ελπίζει ότι θα εκλεγεί άνετα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μπορεί να υπολογίζει σε μια άνετη πλειοψηφία 479 ψήφων σε σύνολο 751.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ