Άντρας εθισμένος στο πορνό: Οι 7 λόγοι του εθισμού - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Άντρας εθισμένος στο πορνό: Οι 7 λόγοι του εθισμού

Τι πρέπει να ξέρεις για την εμμονή του μπροστά στην οθόνη

364aa6f887aa23aeeb9189e4c0beba1e_L

 

Γιατί οι άντρες αγαπούν τις ταινίες πορνό;
Η απάντηση αγαπητές αναγνώστριες ίσως να μην είναι τόσο απλή όσο σκέφτεστε. Οι πιο πολλές γυναίκες ίσως θεωρούν πως η προτίμηση των αντρών προς τις X rated ταινίες σχετίζεται με την αγάπη τους -ή την εμμονή τους σε κάποιες περιπτώσεις- για το σεξ. Αυτός σίγουρα είναι ένας καλός λόγος, αλλά όχι ο πραγματικός λογος.
Το να κατανοήσεις πάντως τους λόγους δεν έχει τόση σημασία όσο να αναγνωρίσεις εσύ και ο σύντροφός σου τις αρνητικές  διαστάσεις ενός εθισμού. Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών από τον άντρα σε συχνή και καθημερινή βάση επηρεάζει και τον σύντροφο και τη σχέση του.

Πότε το πορνό επηρεάζει μια ερωτική σχέση;
Πολλοί σεξοθεραπευτές αναφέρουν πως έρχονται σε αυτούς ζευγάρια όταν το πορνό ξεκίνησε να γίνεται πρόβλημα στη ζωή τους. Πολλές φορές και πάντα ανάλογα με τη συχνότητα μπορεί να προκαλέσει θυμό και απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Υπάρχουν γυναίκες που μπορεί να θεωρήσουν το πορνό ένας είδος απιστίας και απόρριψης. Και φυσικά δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας άντρας εθίζεται σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο αδιαφορεί ερωτικά για την σύντροφό του, αλλά κυριολεκτικά περνάει τον ελεύθερό του χρόνο μπροστά σε μια όθονη (τηλεόραση, κινητό, laptop).
Όταν η γυναίκα πει στον άντρα της… είμαι εδώ, είμαι διαθέσιμη γιατί δεν προτιμάς εμένα;” τότε το πρώτο καμπανάκι έχει χτυπήσει για τη σχέση.

Γιατί λοιπόν το χρειάζεται στη ζωή του;

1. Απολαμβάνει τον σεξουαλικό ενθουσιασμό που προσφέρει και το αίσθημα χαλάρωσης.
2. Του αρέσει η σεξουαλική ποικιλία και το πορνό προσφέρει μια ατελείωτη συλλογή για να διαλέξει.
3. Πιθανόν οι σεξουαλικές πράξεις που προτιμά να μην βρίσκουν σύμφωνη την παρτενέρ του. Στον κόσμο του πορνό, όμως, η εικονική παρτενέρ κάνει τα πάντα.
4. Ο πραγματικός κόσμος είναι γεμάτος στρες και αβεβαιότητα. Ο κόσμος του πορνό είναι προβλεπόμενος και ελεγχόμενος.
5. Ακόμα και αν η σύντροφός του είναι διαθέσιμη και απολαμβάνει το τακτικό σεξ μαζί του πάντα θα υπάρχουν στιγμές που η σύντροφος θα είναι κουρασμένη. Τα κορίτσια στην οθόνη δεν είναι ποτέ.
6. Κάποιοι άντρες αδυνατούν να ξεπεράσουν το λεγόμενο σύνδρομο Madonna/Whore. Αυτό σημαίνει ότι αδυνατούν να ερεθιστούν με τη συντρόφο τους που συχνά βλέπουν ως μητρική φιγούρα.
7. Σε έναν κόσμο που όλοι είναι απίστευτα απασχολημένοι με τη δουλειά τους και τις οικογενειακές υποχρεώσεις μια πορνογραφική σχέση μπορεί να μοιάζει με ανακούφιση για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δεσμευτούν.

* Η χολιγουντιανή ταινία Don Jon έχει θέμα τον αντρικό εθισμό στο πορνό και σου συστήνουμε να την παρακολουθήσεις.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ