Απ. Τζιτζικώστας: "Σκοράρουμε για το χαμόγελο του Παιδιού" - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Απ. Τζιτζικώστας: “Σκοράρουμε για το χαμόγελο του Παιδιού”

Συνέντευξη τύπου για το ποδοσφαιρικό τουρνουά

140318_ Synenteyksi_Typou_PKM_Tournoua_Hamogelo_tou_Paidiou

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μαζί με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, έναν εθελοντικό οργανισμό που επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, για να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτόν το δύσκολο και αδιάκοπο αγώνα που δίνει επί σειρά ετών το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ προκειμένου να στηρίξει χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» που συνδιοργανώνουν η ΠΚΜ και ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και στις 4 Απριλίου 2014, στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ποδοσφαιρικών ομάδων μαθητών, ακαδημιών και παλαιμάχων.

«Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας πολύτιμο κοινωνικό έργο, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πολιτικών μας επιλογών. Και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, που δεν έχει μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία πλήττεται βαρύτατα ο κορυφαίος θεσμός της κοινωνίας μας, η οικογένεια. Και αυτόν είναι που πρέπει να ενισχύσουμε από κοινού. Αν υπάρχει κάτι θετικό που αναδείχθηκε μέσα από τη δίνη της κρίσης είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Αυτό κάνουμε κι εμείς σε συνεργασία με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του παιδιού» και εξήρε τον εθελοντικό οργανισμό για το κοινωνικό έργο που επιτελεί. «Μόνο το 2013, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ υποστήριξε με τις δράσεις του 63.299 παιδιά και τις οικογένειές τους και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Στην κοινή αυτή προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τον κοινωνικό ιστό, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν αποδείξει επανειλημμένως στην πράξη την ευαισθησία τους απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό, σας καλώ όλους να παρακολουθήσουμε τους αγώνες του διήμερου τουρνουά ποδοσφαίρου, καταβάλλοντας το συμβολικό αντίτιμο των δύο ευρώ για να στηρίξουμε τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας για να ξανάρθει το χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Γιατί το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται στο χαμόγελο των παιδιών μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους περιφερειακούς συμβούλους αρμόδιους σε θέματα αθλητισμού της ΠΚΜ Βασίλη Ανατολίτη, Χρήστο Τερζανίδη και Ντίνο Κούη για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που ανέπτυξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βασίλης Ανατολίτης τόνισε ότι πρόκειται για τη «δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση κοινωνικής προσφοράς που έχουμε αναλάβει ως ΠΚΜ το τελευταίο χρονικό διάστημα και ελπίζουμε ότι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ξεπεράσει το αντίστοιχο σημαντικό ποσό που είχαμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 16ης Δεκεμβρίου 2013 μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος του 2004 και της Εθνικής Ρουμανίας για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ».

Ο Χρήστος Τερζανίδης, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα του αθλητισμού της ΠΚΜ, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης βοηθά έμπρακτα σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια για τη στήριξη των παιδιών, που μας έχουν ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ» ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ Ντίνος Κούης δήλωσε ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα για την ενεργό συμμετοχή των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και την ουσιαστική συνεισφορά τους στο έργο του Χαμόγελου του Παιδιού. Θα χαρίσουμε κι εμείς ένα χαμόγελο σε όλα τα παιδιά».

Παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία της ΠΚΜ και τη στήριξη της συγκεκριμένης προσπάθειας ενώ τόνισε ότι «ως εκπαιδευτική κοινότητα αγκαλιάζουμε αυτή την σπουδαία διοργάνωση του Χαμόγελου του Παιδιού. Μια εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης από τα παιδιά για τα παιδιά. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την επιτυχία της διοργάνωσης και την εξασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής και οικονομικής συνεισφοράς από το χώρο της εκπαίδευσης» .

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Γιάννης Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. και Χαρά Πετρίδου, συντονίστρια για τη Θεσσαλονίκη, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους φορείς που συμβάλλουν στη διοργάνωση του τουρνουά αλλά και στη συνολική δράση και λειτουργία του οργανισμού. «Με τη συνεργασία μας σε αυτή την προσπάθεια, όλους αυτούς του μήνες αποδεικνύουμε έμπρακτα πως το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας σκοπός που ενώνει. Μόνο αν ενωθούμε θα τα καταφέρουμε » τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Πετρίδου.

Στόχος του ποδοσφαιρικού τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος 20 ομάδες σχολείων, 30 ομάδες ακαδημιών και 8 ομάδες παλαιμάχων από την ΠΚΜ, αποτελεί η ενίσχυση της προσπάθειας του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι αγώνες του τουρνουά «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» θα διεξαχθούν την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 (09:30 – 12:30 ομάδες σχολείων και 16:00 – 20:00 ομάδες Παλαιμάχων) και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 (09:30- 13:00 ομάδες σχολείων και 16:00 – 19:00 ομάδες Ακαδημιών).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ