Απ. Τζιτζικώστας: Υπέρ της εκλογής ΠτΔ από το λαό - Karfitsa.gr
Πολιτική

Απ. Τζιτζικώστας: Υπέρ της εκλογής ΠτΔ από το λαό

''Γιατί θα έπρεπε 300 άνθρωποι να επιλέγουν τον ανώτατο άρχοντα; ''

tzitzikostas_perifereia_synenteuxi

“Η εκλογή Προέδρου, με τη συνταγματική αναθεώρηση, θα πρέπει να γίνεται από το λαό, από τους πολίτες και θεωρώ μεγάλο λάθος της ΝΔ αν ξαφνικά εμφανιστεί με διαφορετική θέση” είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια πρόθεση” σημείωσε και πρόσθεσε: “Αυτό που γνωρίζω είναι την κατ αρχήν εισήγηση που έκανε ο υπεύθυνος να διαμορφώσει την πρόταση της ΝΔ, αλλά φαντάζομαι ότι θα τροποποιηθούν σημεία της, διότι η ΝΔ είναι το κατ εξοχήν κόμμα που στήριζε και πρέπει να στηρίζει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες και θα ήταν μεγάλο λάθος εάν ξαφνικά βλέπαμε τη ΝΔ να εισηγείται κάτι διαφορετικό”.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι ακόμη και πρώην Πρόεδροι της ΝΔ έχουν ταχθεί υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας άμεσα από τους πολίτες και ανέφερε τα ονόματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή. “Και επί της ουσίας είναι και σωστό γιατί έτσι οριστικά τελειώνει η φαυλότητα με ό,τι μπορεί να έφερνε αυτό στο παρελθόν, των πιέσεων που ασκούνταν στα κόμματα προκειμένου από μια σύνθεση κοινοβουλευτική να προκύπτει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί θα έπρεπε 300 άνθρωποι να επιλέγουν τον ανώτατο άρχοντα; Θα πρέπει, λοιπόν, να πάει στους πολίτες η εκλογή και μάλιστα να αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να μην είναι διακοσμητικός. Δεν έχουμε τις πολυτέλειες στην Ελλάδα να έχουμε διακοσμητικούς ρόλους. Θα πρέπει να του ανατεθούν αρμοδιότητες και για το Συνταγματικό Δικαστήριο και για εξωτερικά θέματα. Αυτά είναι προτάσεις που έχω καταθέσει ολοκληρωμένες όταν ήμουν υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ και πράγματα που θα προχωρούσα αν η ΝΔ έφτανε στο σημείο να κάνει προτάσεις για το σύνταγμα. Επειδή τώρα φτάνουμε εκεί, νομίζω, ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ: άμεση εκλογή του Προέδρου της ΝΔ από τους πολίτες”, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμανε: “κατ αρχήν είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια, διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, οπότε ας περιμένουμε λίγο να δούμε πώς ακριβώς σκέφτεται η νέα ηγεσία”. Σχετικά με τον δικό του ρόλο διευκρίνισε: “δεν μου έχει ζητηθεί κάτι μέχρι στιγμής. Θα είμαι στη διάθεση της παράταξης να βοηθήσω όπου χρειαστεί”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ