Απ.Τζιτζικώστας:Προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προστασία της ίδιας της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας της χώρας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Απ.Τζιτζικώστας:Προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προστασία της ίδιας της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας της χώρας

To φλέγον θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο

tzitzik-660x300Την ανάγκη να προστατευτεί η πρώτη κατοικία που, όπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις είναι και η μόνη κατοικία, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο όπου χαιρέτισε την πρωτοβουλία της επικεφαλής της παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” Δέσποινας Χαραλαμπίδου να φέρει το θέμα στο συμβούλιο.

“Προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προστασία της ίδιας της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας της χώρας” είπε ο περιφερειάρχης και επικαλούμενος, όπως είπε, δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ έκανε λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 30% και περαιτέρω μείωση αυτή τη χρονιά στις τιμές των ακινήτων κατά 40%. “Αν συνεχιστούν αυτοί οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα υπάρξει περαιτέρω πίεση στην οικοδομική δραστηριότητα που θα επηρεάσει αρνητικά και το ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον οι τιμές θα πιεστούν ακόμη περισσότερο, οι περιουσίες και η αξία περιουσιών θα συρρικνωθεί κι άλλο, ακόμη και οι ίδιες οι τράπεζες θα έχουν σημαντική επιδείνωση στα χαρτοφυλάκιά τους” πρόσθεσε και σημείωσε ότι πρέπει να προστατευτούν οι οφειλέτες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γιάννης Ιωαννίδης είπε ότι πρέπει “να πολεμήσουμε όλοι για να μην χάσει την πρώτη κατοικία οποιοσδήποτε συνάνθρωπός μας”.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει απόφαση μέσω της οποίας θα “ζητά να αποσυρθεί από την κυβέρνηση ή να παγώσει ο νόμος που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς των σπιτιών και να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που να περιλαμβάνει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας”.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ