Απαγορεύθηκε το «Ice Bucket Challenge» στους Αμερικανούς διπλωμάτες - Karfitsa.gr
Διεθνή

Απαγορεύθηκε το «Ice Bucket Challenge» στους Αμερικανούς διπλωμάτες

Λόγω ηθικών κανόνων

State-Department

Τη συμμετοχή των Αμερικανών διπλωματών στην καμπάνια «Ice Bucket Challenge» που κάνει θραύση στο διαδίκτυο απαγόρευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια εσωτερική νότα με την οποία απαγορεύει σε ανώτερους διπλωμάτες του να συμμετάσχουν στην «πρόκληση του κουβά με το παγωμένο νερό». «Οι ηθικοί κανόνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτρέπουν τη συμμετοχή δημόσιων λειτουργών μας, όπως πρεσβευτές, σε κινήσεις για ιδιωτικά κέρδη, ανεξάρτητα από τον καλό σκοπό, που αυτές γίνονται» αναφέρεται στη διπλωματική νότα.

Το «Ice Bucket Challenge» έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και όσοι αποδέχονται την πρόσκληση χύνουν ένα κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους, με σκοπό τη συγκέντρωση τουλάχιστον 100 δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση). Η ένωση ALS ανακοίνωσε πάντως την Πέμπτη ότι φέτος από τις 29 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου έχουν συγκεντρωθεί 41.800.000 δολάρια, έναντι μόλις 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ