Απαισιόδοξοι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης για το 2014 - Karfitsa.gr
Οικονομία

Απαισιόδοξοι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης για το 2014

Κριτική στους πολιτικούς άσκησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχ. Ζορπίδης

Epaggelmatiko Epimelitirio

Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία το 2014, αλλά και λάβρος εναντίον πολιτικών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας χθες βράδυ στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.

«Οι ενδείξεις που έχουμε για το 2014 δεν είναι οι καλύτερες […] Οι επόμενοι μήνες φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολοι […] Ρευστότητα δεν υπάρχει και αντί οι χρηματοδοτήσεις να κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία και τις ΜμΕ, χρηματοδοτούνται αυτοί που δεν το δικαιούνται, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα», ανέφερε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν γνωρίζει τι λένε οι αριθμοί του υπουργείου Οικονομικών, αλλά στην πραγματική οικονομία η κατάσταση είναι αμείλικτη.

Ο κ. Ζορπίδης καυτηρίασε, όμως, και τη γενικότερη στάση των Ελλήνων πολιτικών. «Δεν είναι μόνο τα αρνητικά παραδείγματα συμπεριφοράς τύπου Τσοχατζόπουλου, Λιάπη ή Τομπούλογλου, που δείχνουν ότι συχνά […]μας κυβερνούν εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα. Είναι και ο τρόπος που προσεγγίζουν την κρίση όσοι βρίσκονται στα πράγματα», είπε.

Υποστήριξε ότι ενώ όλοι γνωρίζουν εξαρχής πως «ο μεγάλος ασθενής είναι το δημόσιο με το υπερβολικό μέγεθός του […], για την κακή οργάνωσή του δεν κάνουν τίποτα» και «πεθαίνουν τον ιδιωτικό τομέα για να ζήσει ο δημόσιος».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας αφήσει να αισιοδοξούμε […] Η απουσία θετικής ψυχολογίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές χωρίς μεσάζοντες, είπε ότι δεν έχουν μπει κάποια όρια νομιμότητας και ότι «κάποιοι δημαρ χοι, για μικροπολιτικούς λόγους, προβάλουν μια πλαστή ευαισθησία», αλλά την ίδια ώρα εισπράττουν τέλη από το οργανωμένο και στεγασμένο εμπόριο.

«Ούτε οι κεντρικοί, ούτε οι τοπικοί αρμόδιοι αποφασίζουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων […] Όλοι τους μοιάζουν σαν να έχουν στο νου τους μόνο […] να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε στο φετινό δείπνο να μη δώσουμε βήμα σε κανέναν εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας», κατέληξε.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ