Απίστευτα ποσά στην εταιρεία Τοξότης του Καλογρίτσα - Από 10 εκατ. το όριο αυξήθηκε στα 100 εκατ. - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Απίστευτα ποσά στην εταιρεία Τοξότης του Καλογρίτσα – Από 10 εκατ. το όριο αυξήθηκε στα 100 εκατ.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πόρισμα - κόλαφο

newego_LARGE_t_1101_54827970_type13031Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πόρισμα – κόλαφο για την Τράπεζα Αττικής, που αποκαλύπτει χορηγήσεις προνομιακών δανείων άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους με πολύ χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα, εν μέσω capital controls και με τις καταθέσεις της τράπεζας να φυλλορροούν.

Συμφώνα με όσα αποκαλύπτει η Καθημερινή το Σάββατο, ειδικά για την τεχνική εταιρία Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα, διαπιστώθηκε ότι από το 2015 το πιστοδοτικό όριο αυξήθηκε από τα 10 εκατομμύρια ευρώ στα 100 εκατομμύρια, χωρίς να ληφθεί υπόψη η εξαιρετικά χαμηλά πιστοληπτική αξιολόγηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την αξιολόγηση του οργανισμού πιστοποιητικών αξιολογήσεων ICAP η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζει μεγάλες πιθανότητες πτώχευσης.

Συγκεκριμένα το πόρισμα – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας – περιλαμβάνει περισσότερα από 30 σοβαρά ευρήματα – ανεπάρκειες.

Οι ελεγκτές της ΤτΕ – σύμφωνα με πληροφορίες – μεταξύ άλλων καταλογίζουν στην τράπεζα ανεπαρκή σύνθεση και αναποτελεσματική λειτουργιά του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεπαρκείς μηχανισμούς ελέγχου για την αποφυγή ασυμβίβαστων ρόλων και συγκρούσεων συμφερόντων, ανεπαρκή κριτήρια επιχειρηματικού δανεισμού και απουσία ορίων πιστοδοτήσεων ανά πελάτη.imerisia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ