Απίστευτο αλλά… αυτοί είναι που αναρτούν τα μισά μισογύνικα tweets! - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Απίστευτο αλλά… αυτοί είναι που αναρτούν τα μισά μισογύνικα tweets!

Τι έδειξε έρευνα...

web-twitter-1-gettyΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό think tank Demos, οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον τα μισά tweets μισογύνικου περιεχομένου. Η έρευνα παρακολούθησε το βρετανικό Twitter για πάνω από τρεις εβδομάδες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι 6.500 μοναδικοί χρήστες έλαβαν 10.000 μισογύνικα και επιθετικά tweets που περιλάμβαναν τη λέξη «slut και whore». Το 50% των χρηστών που έστειλαν τα tweets αυτά, ήταν γυναίκες.

Σε διεθνές επίπεδο, στάλθηκαν πάνω από 200.000 τέτοια tweets σε πάνω από 80.000 άτομα, στο ίδιο διάστημα των τριών εβδομάδων. Η έρευνα έδειξε ότι η λέξεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν σαφώς με επιθετικό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικοί αλγόριθμοι με γλωσσικά φίλτρα που ήταν σε θέση να ξεχωρίσουν περιπτώσεις λεκτικής κακομεταχείρισης από αυτο-αναφορικά tweets ή tweets που αναρτήθηκαν σε συζητήσεις με αντικείμενο το μισογυνισμό. Όμως η ένσταση που μπορεί να διατυπωθεί για την συγκεκριμένη έρευνα είναι το γεγονός ότι το Twitter δεν ζητά εξακρίβωση φύλου για την δημιουργία λογαριασμού.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό θύματα bullying και online κακοποίησης σε σύγκριση με τους άντρες. Για παράδειγμα η Guardian πραγματοποίησε έρευνα στα άρθρα της και είδε ότι τα άρθρα που ήταν γραμμένα από γυναίκες είχαν σταθερά περισσότερα αρνητικά σχόλια, από τους άντρες συντάκτες. Αυτό συμβαίνει περισσότερο σε κατηγορίες άρθρων που διαβάζονται από άντρες, όπως αθλητικά και τεχνολογικά νέα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ