ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δήμαρχος απαγόρευσε στους δημότες του να... αρρωσταίνουν! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Διεθνή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δήμαρχος απαγόρευσε στους δημότες του να… αρρωσταίνουν!

Θα επιβάλλει και φόρους στους ασθενείς!

italos_dimarxos_8.8_708-600x275

Ο επικεφαλής μίας κοινότητας ενός δήμου μπορεί να εκδώσει πολλές απαγορεύσεις. Αλλά πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που δημότες ακούνε ότι δεν… επιτρέπεται να αρρωστήσουν.

Κι όμως, αυτό αναφέρεται σε διαταγή που εξέδωσε δήμαρχος στην Ιταλία, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει στους κατοίκους της περιοχής να ασθενήσουν. Ο Νταβίντ Ζιτσινέλα, γιατρός στο επάγγελμα, είναι ο «πρώτος πολίτης» του χωριού Σέλια στη νότια Ιταλία. Βρήκε λοιπόν αυτό τον τρόπο προκειμένου, όπως λέει, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων, αλλά και να εμποδίσει την ερήμωση του χωριού.

Στη διαταγή που εξέδωσε λοιπόν, υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους ντόπιους κάνουν χρήση των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και κυρώσεις για όσους δεν το πράττουν. «Εκείνοι που δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και του χωριού μας, θα πληρώνουν περισσότερους φόρους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, ενώ στην εντολή αναφέρεται ρητά ότι «απαγορεύεται» να αρρωστήσει κάποιος στο χωριό.

Εκεί ζούσαν το 1951 1.400 άτομα. Τώρα έχουν απομείνει 500 κάτοικοι, με πάνω από το 60% να είναι συνταξιούχοι. Οπως λέει ο Ζιτσινέλα, θέλει ο κόσμος να αισθάνεται ως καθήκον να του την παρακολούθηση από γιατρούς, ώστε να μην «πεθάνει» το χωριό από μείωση πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευσή του αποδίδει, καθώς τον τελευταίο μήνα 100 άτομα επισκέφθηκαν το τοπικό κέντρο υγείας για εξετάσεις.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ