ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Σε πόλη χωρίς ήλιο ο μεγαλύτερος σταθμός φωτοβολταϊκών! - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Σε πόλη χωρίς ήλιο ο μεγαλύτερος σταθμός φωτοβολταϊκών!

Πόση εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνουν και γιατί δεν...

oulunΟ μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός στη Φινλανδία θα κατασκευαστεί στο Ούλου, μια πόλη με πληθυσμό 200.000 κατοίκων στα βόρεια της χώρας όπου ο ήλιος λάμπει κατά μέσο όρο για μόλις 3,5 ώρες χειμώνα, αλλά 20 περίπου ώρες ημερησίως το καλοκαίρι.

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 420 Κιλοβάτ θα εγκατασταθεί στην οροφή μιας τοπικής εταιρείας εκτυπώσεων. Θα αποτελείται από 1.600 ηλιακά πάνελ καλύπτοντας επιφάνεια 2.400 τετραγωνικών μέτρα, όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Σε μια καθαρή ημέρα του καλοκαιριού, εκτιμούμε πως θα συλλέγεται έως και το 90 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών εκτύπωσης της εταιρείας», δήλωσε ο Έσκο Γιοκελάινεν, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας εκτυπώσεων Kaleva.

«Κάθε χρόνο, η ηλιακή ενέργεια που θα συλλέγεται θα πρέπει να καλύπτει περίπου το 10 τοις εκατό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας των τυπώσεων», πρόσθεσε ο Γιοκελάινεν.

Πριν από την ανακοίνωση του σχεδίου, ο εγκαταστάτης Oulun Energia πραγματοποίησε μία πιλοτική μελέτη μικρής κλίμακας σε 16 σπίτια στο Ούλου, προκειμένου να εξακριβώσει πόση ενέργεια μπορεί να παραχθεί στην περιοχή.

Παρότι ανήλιαγη, η πόλη Ουλούν φιλοξενεί το μεγαλύτερο τεχνολογικό πάρκο της Ευρώπης, ενώ εκεί διατίθεται το πέμπτο υψηλότερο ποσό πανευρωπαϊκά σε Έρευνα και Ανάπτυξη.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ