Από 431 έως 619 ευρώ τον μήνα για όσους δουλέψουν στα hotspots! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Από 431 έως 619 ευρώ τον μήνα για όσους δουλέψουν στα hotspots!

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για...

ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Μισθούς που θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν όσοι άνεργοι μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα εργασίας των hotspots.

Οι μισθοί είναι χωρίς επιδόματα, δώρα και εδικές άδειες και αφορά σε ανέργους που θα τοποθετηθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

Ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης οι μισθοί κυμαίνονται από 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Οι ανώτατοι μισθοί φτάνουν τα 619 ευρώ για όσους είναι πάνω από 25 ετών και 539,75 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών και θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται βράδια, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Πώς δίνονται οι άδειες:

Χωρίς περικοπή αποδοχών μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι έως 2 ημέρες το μήνα και έως 13 με αναρρωτική ενώ προβλέπονται οι παρακάτω ειδικές άδειες και μειωμένα ωράρια:

Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω επαπειλούμενης κύησης, κύησης και λοχείας η απασχόληση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια απουσίας και παρατείνεται η δυνατότητα παραμονής στο πρόγραμμα έως 10 μήνες.

Για ΑμεΑ ή όσους έχουν παιδιά με πνευματική ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και πάνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα σε μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα την ημέρα.

Οι γονείς δικαιούνται είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία ώρα την ημέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των 30 μηνών. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης των γονέων για τη φροντίδα του παιδιού δίδεται και στους θετούς γονείς παιδιού ηλικίας έως 6 ετών, με τους ίδιους όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία του παιδιού. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται στον έναν από τους δύο γονείς προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.

Πέντε ημέρες απασχόλησης λόγω γάμου.

Δύο ημέρες λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενών στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ