Από Γερμανία και Αυστρία αγόρασαν τα όπλα οι συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη(ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Από Γερμανία και Αυστρία αγόρασαν τα όπλα οι συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη(ΒΙΝΤΕΟ)

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα τροχόσπιτα

6Από Γερμανία και Αυστρία είχαν αγοράσει τα πυροβόλα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους οι τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής που συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο.

Στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι τρεις άντρες φέρονται ότι είχαν διασχίσει με αυτόν τον τρόπο και ανενόχλητοι σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είχαν περάσει άλλες τρεις φορές από την χώρα μας!

Επί περίπου οκτώ ημέρες οι τρεις άντρες, ηλικίας 35, 36 και 40 ετών, διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης απέδωσε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, ενώ το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

 

Οι άντρες είχαν στην κατοχή τους περισσότερες από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια και 18 πυροβόλα όπλα. Δείτε εδώ Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα τροχόσπιτα.protothema.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ