«Από σήμερα τα συσκευασμένα τα πουλάω με ΦΠΑ... 23%»! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Από σήμερα τα συσκευασμένα τα πουλάω με ΦΠΑ… 23%»!

Τα έρχονται τα πάνω κάτω στις τιμές των αγαθών με την αλλαγή του ΦΠΑ...

kentriki Του Ηλία Μπουρμπούλα

Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά με  τις επικείμενες αλλαγές στο ΦΠΑ, σε είδη πρώτης ανάγκης. Σε πολλά προϊόντα όπως ρύζι, μακαρόνια, καφές, ζάχαρη, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές και αναψυκτικά αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Το Karfitsa.gr επισκέφθηκε την αγορά Καπάνι και μίλησε με τους επιχειρηματίες για τις αλλαγές που θα ισχύουν από Δευτέρα 20 Ιουλίου.

gkoumas«Από σήμερα  το πρωί τα συσκευασμένα προϊόντα τα πουλάω με ΦΠΑ 23%» αναφέρει ο ιδιοκτήτης παντοπωλείου Δημήτρης Γκούμας και συμπληρώνει ότι «ακόμη δεν έχει καθοριστεί για μια μεγάλη μερίδα προϊόντων αν θα παραμείνουν στο 13% ή αν  θα μετακυλήσουν στο 23%. Παραδείγματος χάριν το ξύλο κανέλας θα πωλείται με 23% ενώ η κανέλα σε μορφή σκόνης θα πωλείται στο 13%. Τη Δευτέρα θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τα νέα δεδομένα δίχως όμως να τα γνωρίζουμε». «Ο κόσμος είναι φοβισμένος με τις εξελίξεις και άρχισε από σήμερα να ζητά από τους καταστηματάρχες  να μην κόβουν  αποδείξεις ώστε να γλυτώσουν την νέα επιβάρυνση του ΦΠΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμη μια φορά ο κόσμος θα αρχίσει να αγοράζει προϊόντα χύμα διότι θα παραμείνει ο ΦΠΑ στο 13%. Με την αύξηση της ζήτησης για τα χύμα προϊόντα θα αρχίσουν να δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνουν  ελληνοποιήσεις σε αγαθά όπως ρύζια και όσπρια, τα οποία μέχρι τώρα ήταν εξολοκλήρου ελληνικής προέλευσης.» καταλήγει ο κ. Γκούμας.

Με το νέο ΦΠΑ όπως μας αναφέρει ο κ. Γκούμας «τα μακαρόνια του μισού κιλού από 0.85 λεπτά του ευρώ τη Δεύτερα θα πωλούνται 0,93 λεπτά και κάποιες ποικιλίες ρυζιού από τα 3 ευρώ το κιλό θα πωλούνται 3,3. Δυστυχώς ο καταναλωτής  είναι αυτός που θα κλιθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά τη λυπητερή».

Μανώλης Παπαδιαμαντάκης«Όλα τα συσκευασμένα προϊόντα μετακυλούν στο 23%» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος αλίπαστών και ελαιολάδου, Μανώλης Παπαδιαμαντάκης και συμπληρώνει ότι «το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το ίδιο προϊόν θα διατίθεται με δύο διαφορετικές τιμές ΦΠΑ  π.χ. οι ελιές σε βάζο θα είναι στο 23% ενώ οι χύμα στο 13%».

marmelada«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει ακόμη με τις αλλαγές στο ΦΠΑ» τονίζει η ιδιοκτήτρια καταστήματος ξηρών καρπών Αθανασία Στ. και συμπληρώνει ότι “θα μιλήσω με το λογιστή μου για να μου πει αυτός τι αλλαγές θα πρέπει να κάνω από Δευτέρα. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην  επανατιμολόγηση  των αγαθών διότι η αύξηση είναι πολύ μεγάλη, αν ήταν τις τάξης του 2-3% θα την απορροφούσαμε σαν επιχείρηση» λέει η ίδια.

zymarikaΕνώ το κρέας είναι στα είδη πρώτης ανάγκης και παραμένει στο 13% ωστόσο το μοσχαρίσιο κρέας  από τις 20 Ιουλίου εντάσσεται στο ΦΠΑ του 23%. Ο κύριος Μπούρας ιδιοκτήτης κρεοπωλείου τονίζει ότι «αυτή την αύξηση θα την απορροφήσει η επιχείρηση μου  και δεν πρόκειται να αλλάξω  τις τιμές στο μοσχαρίσιο κρέας. Μακάρι να μπορούσα να πουλάω πιο φτηνά τα προϊόντα μου στον κόσμο».kafeszaxari

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ