«Από τα κανάλια μάθαμε την έλευση των χιλιάδων προσφύγων» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Από τα κανάλια μάθαμε την έλευση των χιλιάδων προσφύγων»

Στην άγνοια γιατροί, ΕΚΑΒ και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης...

eleyhs metanastwn copy

της Γιώτας Ρουμελιώτη

Νοσοκομεία και γιατροί της Θεσσαλονίκης έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα όσων δεν έλαβαν καμία απολύτως ενημέρωση για την έλευση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που θα μεταφέρει στην πόλη –μέσα στις επόμενες ώρες- χιλιάδες πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει στο Karfitsa.gr ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος o ίδιος δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα. «Προς το παρόν δεν έχω λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για τους πρόσφυγες που πρόσφυγες που πρόκειται να φθάσουν στην Θεσσαλονίκη», τονίζει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης»

Ο κ.Εξαδάκτυλος επίσης εκφράζει την άποψη ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος της άμεσης κινητοποίησης από την πλευρά της υγείας. «Είναι κάτι που αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά θεωρώ ότι δεν είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση της υγείας. Μπορεί να είναι χιλιάδες πρόσφυγες αλλά είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι προφανώς θα είναι υγιείς καθώς έχουν κάνει τις ειδικές εξετάσεις πριν την είσοδό τους στη χώρα. Ακόμα και αν ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης αυξανόταν μόνιμα κατά 1.700 άτομα δεν θα υπήρχε λόγος βρίσκεται σε επιφυλακή όλος ο χώρος της υγείας. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού θα υπάρχει μια άμεση αντιμετώπιση όπως συμβαίνει σε όλα τα περιστατικά», δηλώνει.

Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ το έμαθαν από τις… ειδήσεις!

Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, η πληροφορία για την άφιξη των προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τους ήρθε μέσα από τις ειδήσεις! « Σαν ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τους πρόσφυγες. Το μάθαμε από τις ειδήσεις», αναφέρει ο συντονιστής.
Στα μαύρα σκοτάδια βρίσκονται και τα νοσοκομεία της πόλης, καθώς όπως λένε τόσο ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, όσο και ο πρόεδρος εργαζομών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξένος, το έμαθαν επίσης από την τηλεόραση. « Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο σχέδιο επιφυλακής για το Παπαγεωργείου. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση».
Αντίστοιχα και ο κ.Κοροξένος αναφέρει ότι: « Είναι ένα θέμα που μπορεί να το γνωρίζει η Διοίκηση του νοσοκομείου. Εγώ προς το παρόν έχω ενημερωθεί από κανέναν για το αν θα χρειαστεί να νοσηλευετούν πρόσφυγες στο ΑΧΕΠΑ. Το έμαθα από την τηλεόραση ότι θα φτάσει στην πόλη μας το πλοίο με τους χιλιάδες πρόσφυγες».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ