Από τη Θεσσαλονίκη για... μπίζνες στο Ιράν - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Από τη Θεσσαλονίκη για… μπίζνες στο Ιράν

Ιρανοί experts έρχονται στα... Λαδάδικα

ladadika 2

e-photopress.blogspot.gr/

 

Άνοιγμα στην αγορά του Ιράν με την προσπάθεια δημιουργίας νέων διαύλων επικοινωνίας και ενίσχυσης επιχειρηματικών δεσμών της χώρας μας επιχειρεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία-μέλος του«ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ». Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη την ενημερωτική εκδήλωση «Doing Business in Iran», την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 19:00-21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12).

Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒΕ αποτελεί την αφετηρία στην προσπάθεια δημιουργίας νέων διαύλων επικοινωνίας και ενίσχυσης επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιράν, τόσο σε επίπεδο εξαγωγών, όσο και προσέλκυσης επενδύσεων, μετά και την άρση των κυρώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ισχυρών οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα.

Το Ιράν είναι μία χώρα με πληθυσμό περίπου 80 εκ., από τον οποίο περισσότερο του 60% είναι αστικός, το 50% είναι νεανικός πληθυσμός και με σημαντική αγοραστική δύναμη (περίπου 16000 $ κατά κεφαλή).

Η χώρα μας είχε πολλές οικονομικές δραστηριότητες και συνεργασίες πριν από την περίοδο των κυρώσεων, αλλά σήμερα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, οι εξαγωγές δε τα τελευταία χρόνια κυμαίνονταν μεταξύ 10-20 εκ ευρώ.

Στο πλαίσιο κινητοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων προς την ιρανική αγορά, ο ΣΕΒΕ με τη συνεργασία της «Ευρωσύμβουλοι ΑΕ» έχει προσκαλέσει δύο εξειδικευμένους Ιρανούς experts που θα αναλύσουν τις ευκαιρίες σε μία σειρά κλάδων της ιρανικής οικονομίας, παράλληλα με τη γενικότερη παρουσίαση της οικονομικής εικόνας της χώρας, ώστε η επιχειρηματική κοινότητα να αποκτήσει μια πρώτη επίκαιρη ενημέρωση και να ξαναβάλει τη μεγάλη αυτή αγορά στον προγραμματισμό της.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ