Απόφαση «βόμβα» – Σε ποιους καταργείται η επικουρική σύνταξη - Karfitsa.gr
Οικονομία

Απόφαση «βόμβα» – Σε ποιους καταργείται η επικουρική σύνταξη

Το ΣτΕ έκρινε πως η κατάργηση είναι και συνταγματική και σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς νομοθετικούς κανόνες.

Συνταξιούχοι52

Παρελθόν θα αποτελέσει η σύνταξη για συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας, σε μια εποχή που οι συντάξεις είναι σημαντικό στήριγμα για πολλές οικογένειες. Ειδικότερα, μετά από την επικύρωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κόβεται η επικουρική συνδικαλιστική σύνταξη την οποία έπαιρναν από το 1937 (!) όσοι διετέλεσαν πρόεδροι, γενικοί γραμματείς πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, καθώς και μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως συνταγματικά νόμιμη την περικοπή της εν λόγω επικουρικής σύνταξης η οποία ξεκίνησε να καταβάλλεται το 1937 με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937 και με απόφαση του υπουργού Εργασίας του 1951.

Με την συγχώνευση Ταμείων το 1999 και μετά την εφαρμογή του νόμου 2676/1999 τα συνδικαλιστικά στελέχη ελάμβαναν μόνο την επίμαχη επικουρική σύνταξη, η οποία έφτανε μέχρι και 600 ευρώ.

Όμως, την 1η Ιανουαρίου 2013 με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργήθηκε η παροχή της επίμαχης επικουρικής σύνταξης κατ’εφαρμογή των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013-16.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 660/2016 απόφασή του έκρινε ότι αυτό έγινε για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, καθώς είναι και συνταγματικό και σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς νομοθετικούς κανόνες.

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ