Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/9 - Karfitsa.gr
Πολιτική

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/9

Το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί

k.arvanitopoulosΤο ενδεχόμενο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ο κ. Αρβανιτοπουλος κρατά -επί του παρόντος- χαμηλούς τόνους αλλά σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει πάση θυσία τους μαθητές και τους γονείς τους, που έχουν κάνει ήδη τον δικό τους προγραμματισμό για τη σχολική χρονιά.

Κυβερνητικά στελέχη που συνομίλησαν πρόσφατα με τον πρωθυπουργό, κάθε άλλο παρά απορρίπτουν το ενδεχόμενο της επστράτευσης και θύμιζαν ότι την ίδια επιλογή είχε κάνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλίσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τον περασμένο Μάιο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδικογλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι στη «φαρέτρα» της κυβέρνησης υπάρχει και αυτό το «όπλο», λέγοντας ότι επί του παρόντος δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Πράγματι, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα μετά τις συνεδριάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένουν να διαπιστώσουν εάν οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους θα ακολουθήσουν τη «σκληρή» γραμμή των συνδικαλιστών τους, καθώς είναι κοινή η πεποίθηση στην κυβέρνηση ότι η στάση της ΟΛΜΕ δεν εκφράζει ένα σημαντικό τμήμα, την πλειοψηφία, των δασκάλων και των καθηγητών.

Xτες η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε την πρώτη διευρευνητική συνεδρίασή της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά η σχετική απόφαση θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση τους 11μελούς Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ