Απολογισμός, καταστροφές και... (νέα) ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Απολογισμός, καταστροφές και… (νέα) ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Περισσότεροι από 250 οι μετασεισμοί...

kefalonia

Τους 250 έχουν φτάσει οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 25 δονήσεις ισχυρότερες των 4 βαθμών και περισσότερες από 130 με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 βαθμών.

Την ίδια στιγμή, ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται ενώ, όπως αναφέρει το Έθνος, από τα 500 σπίτια που υπέστησαν ζημιές και έχουν ελεγχθεί, τα μισά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 5% του συνόλου των κατασκευών στο νησί.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται κλιμάκιο επιστημόνων και τεχνικών της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των δικτύων, υπάλληλοι του Δήμου συνεχίζουν να απομακρύνουν βράχους από τους δρόμους ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ εξετάζεται η μεταφορά των σεισμοπλήκτων σε ξενοδοχειακές μονάδες που παρέμεναν κλειστές λόγω εποχής.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Έθνος ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες εκδηλώνονται σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Aσσου Κεφαλονιάς από ρήγμα που ενεργοποιήθηκε μετά τον σεισμό της Κυριακής.

Τέλος, την εκτίμηση ότι η επιστημονική κοινότητα έχει τη δυνατότητα να προβλέψει πού θα γίνουν σεισμοί στα επόμενα 10 χρόνια έκανε ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Αναφερόμενος στον σεισμό της Κεφαλονιάς επεσήμανε πως με τη δόνηση των 5,8 βαθμών εκλύθηκε ικανοποιητικό ποσό ενέργειας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού το ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 7 βαθμούς.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ