Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή - Karfitsa.gr
Πολιτική

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

vouli-pleisthriasmoi

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Βουλής διαμαρτυρόμενος για τη «βροχή» τροπολογιών στο νομοσχέδιο για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Αφορμή ήταν οι τέσσερις υπουργικές τροπολογίες για θέματα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το αντικείμενο του νομοσχεδίου, η αποδοχή δύο βουλευτικών τροπολογιών, σε συνδυασμό με τη μη αποδοχή των δύο βουλευτικών τροπολογιών με τις οποίες θα δινόταν παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ενδεικτική είναι η τροπολογία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκολόπουλου, που αφορούσε το ρυμοτομικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι διάσπαρτο σε επτά κτήρια.

Ο κ. Κουκουλόπουλος είχε καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, όμως ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης δεν την έκανε δεκτή, αν και συμφωνούσε επί της ουσίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε προσθήκη στην τροπολογία που είχε καταθέσει στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και την επανακατέθεσε στο νομοσχέδιο για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την τροπολογία Κουκουλόπουλου, ο οποίος πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίλυση του προβλήματος.

Όμως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δεν είναι αρμόδιος για να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι αυτή είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί για να απαντήσουν και για τη συγκεκριμένη τροπολογία και για τις τροπολογίες για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί διαμαρτυρόμενο για τις διαδικασίες με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ