Άρση ασυλίας Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου - Karfitsa.gr
Πολιτική

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου

Μετά την επίσκεψη της επιτροπής δεοντολογίας στις φυλακές

kasidiaris0 (1)Μετά την επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έγινε η ακρόαση και η… προκλητική εμφάνιση του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος θα κληθεί να παραστεί στην συνεδρίαση της Βουλής που θα αποφανθεί επί του εισαγγελικού αιτήματος, όπως συνέβη και με άλλους βουλευτές στο παρελθόν.

Το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του, που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή, αφορά το αδίκημα της παράνομης μαγνητοφώνησης ιδιωτικής συνομιλίας σύμφωνα με το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα. Ο κ. Κασιδιάρης, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει καν το εισαγγελικό αίτημα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη «έστησε» τις διώξεις των βουλευτών της Χ.Α., τις οποίες χαρακτήρισε «πολιτικές».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε παράλληλα, την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Κώστα Μπαρμπαρούση, για την υπόθεση των πυροβολισμών στην κηδεία του πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή. Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος ωστόσο, ζήτησε αναβολή προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής υπόμνημα.

Συνέχεια στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ