, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Μια Ελληνίδα κατακτά τη Νέα Υόρκη!

Το φημισμένο θέατρο του Μανχάταν «The Tank Theater» επέλεξε την πολυβραβευμένη θεατρική συγγραφέα Ιόλη Ανδρεάδη να ανεβάσει δύο ξεχωριστά έργα της στην Broadway σκηνή του.

Το «Αρτώ / Βαν Γκογκ» με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Τζιν Τζιλέτ και το «Κόκκαλο» με τον Γεράσιμο Γεννατά και τον μουσικό περφόρμερ Γιώργο Παλαμιώτη θα ταξιδέψουν από το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με προγραμματισμένες παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Απριλίου.

Μετά το «ION» του 2019 και το «Filiki Etaireia: The Brotherhood behind the Revolution» του 2022, αυτή είναι η τρίτη σεζόν που το «The Tank» επιλέγει έργα της Ελληνίδας σκηνοθέτριας με τη σταθερή διεθνή παρουσία για να τα παρουσιάσει στο αμερικανικό κοινό.

Τα δύο αυτά πρωτότυπα θεατρικά που βασίζονται στην πολυτάραχη ζωή του ρηξικέλευθου καλλιτέχνη και διανοητή Αντονέν Αρτώ, με την ελληνική καταγωγή και την παγκόσμια φήμη, υπογράφουν οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης και αποτελούν μέρος της θεατρικής τους τριλογίας «The Artaud Trilogy» που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Η 15ετής έρευνα της δημιουργού πάνω στον σπουδαιότερο διανοητή και καλλιτέχνη του 20ού αιώνα επισφραγίζεται και με το γεγονός πως οι δύο αυτές παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του International Center for Artistic and Academic Research on Antonin Artaud, ανήκοντας και επίσημα πλέον στο παγκόσμιο σώμα της έρευνας γύρω από το έργο του Αντονέν Αρτώ.

Η παρουσίαση των παραστάσεων στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL