ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Χάρης Δούκας στην «Κ»: Θα πετύχουμε την ανατροπή με ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας

Δημήτρης Συρμάτσης Αναρτήθηκε από Δημήτρης Συρμάτσης
27/07/2024
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Χάρης Δούκας στην «Κ»: Θα πετύχουμε την ανατροπή με ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας

«Εξαντλητικό διάλογο θέσεων, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη μέση» ζητά μέσω της «Κ» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει πως για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στη διεκδίκηση της εξουσίας πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι έχει σχέδιο για τη χώρα αλλά και ότι θα κάνει πράξη ότι υπόσχεται. «Η επόμενη μέρα δεν θα πρέπει να έχει σκιές. Θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις και άνοιγμα στην κοινωνία» σχολιάζει παράλληλα.

Τέλος παρουσίασε το συλλογικό μοντέλο ηγεσίας που προτείνει επισημαίνοντας πως οι εκλογές του Οκτωβρίου θα αποτελέσουν την αφετηρία για την επανεκκίνηση της παράταξης και της χώρας. 

Ποιο είναι το σχέδιο σας για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και να επανέλθει στην διεκδίκηση της εξουσίας;

Για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στη διεκδίκηση της εξουσίας χρειάζονται δύο πράγματα. Το πρώτο και βασικότερο είναι να πείσεις τους πολίτες ότι έχεις σχέδιο για τη χώρα και τις ζωές τους. Δεν αρκεί να χτυπάς φιλικά την πλάτη του πολίτη και να του λες, ξέρω πόσο δύσκολα περνάς.  Πρέπει να του πεις το πώς θα κάνεις τη ζωή του καλύτερη. Το δεύτερο είναι να πείσεις ότι όσα υπόσχεσαι θα τα κάνεις πράξη. Ότι δεν θα είσαι μια ακόμα απογοήτευση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πέρα από το σχέδιο θα πρέπει να έχεις και την ομάδα που θα το υλοποιήσει. Και η οποία θα δώσει δείγματα γραφής μιας άλλης πολιτικής νοοτροπίας και λειτουργίας. Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα πετύχουμε την ανατροπή στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας.

Related Post

Η ΝΔ προχωρά μπροστά με ευθύνη, τόλμη και ανοιχτή πόρτα στην κοινωνία

Για εμάς το μόνο που έχει αξία είναι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Στη ΝΔ προσπαθούμε να λύσουμε με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, όλα όσα απασχολούν την κοινωνία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στη φέτα άφησε ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της δικής σας υποψηφιότητας που εκτιμάτε ότι σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους διεκδικητές;

Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν τι ξεχωρίζει την υποψηφιότητα του καθένα από εμάς που ζητάει τη ψήφο τους. Όσοι διεκδικούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ας τους δώσουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα να μας αξιολογήσουν. Μέσα από ένα εξαντλητικό διάλογο θέσεων, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, υπονοούμενα και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αυτό κάνω. Παρουσιάζω προτάσεις και τις θέτω στην κρίση των πολιτών.  Η επόμενη μέρα δεν θα πρέπει να έχει σκιές. Θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις και άνοιγμα στην κοινωνία.

Αν εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα έχουν ρόλο οι υπόλοιποι υποψήφιοι; Πώς σκέφτεστε αυτό το μοντέλο της «συλλογικής ηγεσίας»;

Στο ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι και σχεδιάζω δεν θα έχουν ρόλο μόνο οι συνυποψήφιοι μου. Το στοίχημα είναι να έχει ρόλο και λόγο κάθε μέλος του κόμματος. Αυτό σημαίνει μία άλλη νοοτροπία που θα επιτρέψει η καρδιά του ΠΑΣΟΚ να χτυπά σε κάθε τοπική κοινωνία. Εγώ μιλάω για ένα συμμετοχικό μοντέλο λειτουργίας που ήδη εφαρμόζω στην Αθήνα. Δεν υπάρχει η «ενός ανδρός αρχή». Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που δουλεύουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσεων και αλλάζουν τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης. Έτσι θα λειτουργήσει και το ΠΑΣΟΚ. Κλειστές ομάδες, «περιβάλλοντα» και περιχαρακώσεις, θα λάβουν τέλος.

Φάκελος Κεντροαριστερά. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για εσάς είναι ο μεγάλος σταθμός μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι η ενότητα του χώρου ή αποτελούν δύο ξεχωριστά κεφάλαια;

Ο τελικός προορισμός, είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Το τέλος των αδιεξόδων που έχουν την υπογραφή μιας κυβέρνησης κατώτερης των περιστάσεων. Η αρχή μιας νέας σελίδας για την πορεία της χώρας και της καθημερινότητας των πολλών.  Αυτός είναι ο στόχος. Προϋπόθεση για να το πετύχουμε είναι η κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ που, ιστορικά,  αποτέλεσε τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης. Για αυτό οι εκλογές του Οκτωβρίου έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Και, να, πιστεύω ότι θα αποτελέσουν την αφετηρία για την επανεκκίνηση της παράταξης και της χώρας. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: ΠΑΣΟΚ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

ΝΔ: Το στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών και η επόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
Άρθρα και Συντεύξεις

Η ΝΔ προχωρά μπροστά με ευθύνη, τόλμη και ανοιχτή πόρτα στην κοινωνία

Για το μήνυμα της κάλπης των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ αλλά και τις προτεραιότητες του μετά την εκλογή του μιλά...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
30/11/2025
Έλενα Ράπτη: «Ε.Α.Π. & Κ.Ε.Θ.Ι. ενώνουν δυνάμεις για την ισότητα» (ΦΩΤΟ)
Συνεντεύξεις

Για εμάς το μόνο που έχει αξία είναι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Αναρτήθηκε από Χρήστος Μυτιλινιός
24/11/2025
Next Post
Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa