ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Διονύσης Σταμενίτης: Ο νομός Πέλλας έχει περιθώρια ανάπτυξης και εργαζόμαστε για αυτό

Φένια Κλιάτση Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
19/02/2022
Συνεντεύξεις
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Διονύσης Σταμενίτης: Ο νομός Πέλλας έχει περιθώρια ανάπτυξης και εργαζόμαστε για αυτό

Συνέντευξη στη Φένια Κλιάτση

«Η επιλογή των πολιτών στο τέλος της τετραετίας θα είναι και πάλι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» εκτιμά σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καρφίτσα ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Πέλλας αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν και την πίεση που έχει προκαλέσει η κρίση στην ενέργεια ωστόσο υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ενώ αναφέρει και τα μόνιμα μέτρα που έχουν παρθεί όπως λέει και « είναι αυτά που χτίζουν το πλαίσιο για σταθερή αναπτυξιακή πορεία, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο».

Ο αγροτικός κόσμος, και της Πέλλας βρίσκεται σε απόγνωση από την τρελή κούρσα αυξήσεων του κόστους παραγωγής στην ενέργεια, τα λιπάσματα και τις πρώτες ύλες. Μπορεί να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση των μέτρων στήριξης του συγκεκριμένου τομέα;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απόλυτη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Και άμεσα προχώρησε σε στοχευμένες παρεμβάσεις. Ήδη έχουν ανακοινωθεί μια σειρά από μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για συγκεκριμένες ομάδες παραγωγών, η επιδότηση του 7% επί του κύκλου εργασιών των κτηνοτρόφων, η επιδότηση αλλά και η κάλυψη μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα αγροτικά τιμολόγια. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, όποτε και για όσο αυτό είναι αναγκαίο.

Related Post

Να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να τους υπηρετήσουμε καλύτερα

Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη κι η Β. Ελλάδα είναι η καρδιά του νέου παραγωγικού μοντέλου»

«Δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης στην Ελλάδα»

Στέλιος Αγγελούδης: Η πόλη αλλάζει σε πέντε κινήσεις

Τα μέτρα που προανέφερα δεν αποτελούν το μοναδικό παράδειγμα αυτής της απόφασης. Απόδειξη της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι και η αντίδραση απέναντι στις καταστροφές που προκάλεσαν οι παγετοί της περασμένης Άνοιξης. Στην Πέλλα για παράδειγμα το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του παγετού, η παραγωγή ροδακίνων, βερίκοκων, κερασιών, αχλαδιών και δαμάσκηνων παρουσίασε μείωση άνω του 70%. Γεγονός που σημαίνει ότι, αν δεν είχαμε την καταβολή των προκαταβολών και την αποζημίωση των παραγωγών στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας θα ήταν αμφίβολο το κατά πόσο οι παραγωγοί μας θα μπορούσαν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων πανελλαδικά (πλην τροφίμων), είχαν αρνητικό αντίκτυπο που δεν αφορούσε απλά τη μείωση του τζίρου, αλλά σε πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων τέθηκε θέμα επιβίωσης. Υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα;

Η ελληνική κυβέρνηση δαπάνησε 43,3 δις ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που προκάλεσαν οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα. Με μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η κάλυψη μέρους του εργοδοτικού κόστους κρατήθηκαν όρθιες οι επιχειρήσεις και μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περιπέτεια. Η στήριξη όμως δεν σταματά εδώ, σαφώς και υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα με παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για μια δυναμική επανεκίνηση. Παράλληλα, στη συνολική εκτίμηση της κατάστασης, παρούσας αλλά και μελλοντικής, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα μόνιμα μέτρα της κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση της προκαταβολής φόρου και των φορολογικών συντελεστών. Τα έκτακτα μέτρα είναι αυτά που επέτρεψαν να αντέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την μπόρα της πανδημίας ενώ τα μόνιμα είναι αυτά που χτίζουν το πλαίσιο για σταθερή αναπτυξιακή πορεία, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

Η Πέλλα στο πέρασμα των ετών δεν έχει λάβει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας . Μπορεί να αλλάξει αυτό και εάν ναι πως;

Είναι γεγονός ότι ο Νομός Πέλλας έχει αδικηθεί στο πέρασμα των χρόνων. Πολλές από τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει έχουν μείνει αναξιοποίητα. Βέβαια, η διαπίστωση αυτή δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει αλλά να μας ωθεί να εργαστούμε για να αντιστρέψουμε την υφιστάμενη κατάσταση.

Ήδη γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να πούμε ότι οι τουριστικοί προορισμοί της Πέλλας, όπως το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας – Καϊμάκτσαλαν», τα Λουτρά Πόζαρ, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Πέλλας, η πόλη της Έδεσσας με τους καταρράκτες και ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Μια εξέλιξη που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο όραμα και στο μεράκι των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και αναπτύσσονται στην περιοχή. Παράλληλα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις αποφάσεις για το Νομό Πέλλας, όπως αυτή της δρομολόγησης του έργου κατασκευής και αναβάθμισης του οδικού δικτύου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» προσφέρει προοπτική και στοχεύει να βγάλει επιτέλους το Νομό μας από τη συγκοινωνιακή απομόνωση, γεγονός που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη της περιοχής μας, ως έναν πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Συνεπώς, στο ερώτημα σας απαντώ ότι η εικόνα της Πέλλας ήδη αλλάζει και είναι στο χέρι μας να βελτιώνεται συνεχώς και να πάρει τη θέση που της αξίζει. Η συνταγή για αυτό είναι: εμβάθυνση των συνεργασιών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, διεκδίκηση κονδυλίων και εντάξεων σε προγράμματα και βέβαια ενοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και σύνδεση με τους υπόλοιπους τομείς που παρουσιάζουμε πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ο αγροτοδιατροφικός.

Δεν ξέρουμε αν το 2022 θα είναι εκλογική χρονιά, θα είναι όμως η χρονιά που θα κριθούν οι εκλογές. Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα; 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη έχει εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα σε ποσοστό άνω του 60%. Υλοποιεί δηλαδή με συνέπεια το σχέδιο που παρουσίασε στον ελληνικό λαό και για το οποίο ψηφίστηκε. Και σκεφτείτε ότι αυτό το πετυχαίνει παρά τις δυσκολίες, παρά το μπαράζ των εξωγενών κρίσεων και των κλυδωνισμών (πανδημία, μεταναστευτικό, ενέργεια).

Υπάρχουν δυσκολίες και πρώτοι εμείς είμαστε που το αναγνωρίζουμε και εργαζόμαστε για τις αντιμετωπίσουμε. Η πίεση που έχει προκαλέσει η κρίση στην ενέργεια όπως και ο πληθωρισμός δημιουργούν έναν προβληματισμό. Ωστόσο, κοιτάζοντας τη συνολική εικόνα διαπιστώνουμε ότι η χώρα μας έχει κάνει βήματα μπροστά, ξεπερνάει τις μεγάλες παθογένειες που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2010, μεταρρυθμίζεται και αφήνει πίσω της οριστικά μια ομολογουμένως δύσκολη δεκαετία. Δεδομένων αυτών των παραγόντων αλλά και της εμπιστοσύνης που χτίζεται τα τελευταία 2,5 χρόνια μεταξύ Κυβέρνησης – Πολιτείας και πολιτών κρίνω ότι η επιλογή των πολιτών στο τέλος της τετραετίας θα είναι και πάλι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως είμαι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ Karfitsa

Tags: Κεντρική Μακεδονία
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Να πείσουμε τους πολίτες  ότι μπορούμε να τους υπηρετήσουμε καλύτερα
Άρθρα και Συντεύξεις

Να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να τους υπηρετήσουμε καλύτερα

Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι εκρηκτική αρκεί να έχει αυτοπεποίθηση    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ    Για την...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
21/02/2026
Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη κι η Β. Ελλάδα είναι η καρδιά του νέου παραγωγικού μοντέλου»
Άρθρα και Συντεύξεις

Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη κι η Β. Ελλάδα είναι η καρδιά του νέου παραγωγικού μοντέλου»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/02/2026
Next Post
«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν σώοι οι οδηγοί από το γκαράζ

“Euroferry Olympia” – Πλακιωτάκης: Η κατάσβεση μπορεί να διαρκέσει μέρες

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
27/02/2026
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa