, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Επιχειρηµατικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Ντίνος Κωστόπουλος
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ (!) αλλά οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε! Αυτό ισχυρίζονται τώρα Γερµανοί δηµοσιογράφοι στο υπό τον τίτλο άρθρο της εφηµερίδας Die Zeit «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη». Μας κοροϊδεύουν κι από πάνω, αυτοί που είναι οι ενορχηστρωτές της καταστροφής της ελληνικής οικονοµίας, αυτοί που έβαλαν στο τραπέζι να υπογράψουµε µε τη βία και τις απειλές, ότι µέχρι το 2060 πρέπει να έχουµε «πλεόνασµα» 20 δις από το αίµα του ελληνικού λαού! Μιλάνε για συσσίτια αστέγων, αλλά δεν αναφέρουν τίποτε για τα τέσσερα εκατοµµύρια Ελλήνων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αναφέρουν τα 250 δις που λάβαµε από το 2010 ως… βοήθεια, για να πληρωθούν οι δανειστές και για να σωθούν οι Τράπεζες και δεν αναφέρουν τίποτε για τα 400.000 «λουκέτα» των επιχειρήσεων, για τις χιλιάδες αυτοκτονίες πολιτών που δεν άντεξαν την βίαια φορολεηλασία. Αυτά είναι «ψιλά γράµµατα» για τους Γερµανούς, όπως «ψιλά γράµµατα» είναι το Δίστοµο και τα εγκλήµατα που τους βαραίνουν σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας στον Β’ Παγκόσµιο πόλεµο. Θα χρειασθούν λένε οι Γερµανοί οικονοµολόγοι ακόµη 20 χρόνια για να βγει από την δίνη της κρίσης η Ελλάδα κι εµείς τους απαντάµε: Πληρώστε τα 400 δις που οφείλετε στην Ελλάδα από τις καταστροφές και τα εγκλήµατα που διαπράξατε και θα βγούµε αύριο από την κρίση!
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ θα κληθούν να καταβάλουν 900.000 ασφαλισµένοι για το β’ εξάµηνο του 2016 γιατροί, δικηγόροι, συµβολαιογράφοι, µηχανικοί, φαρµακοποιοί και αγρότες! Τα ποσά που αντιστοιχούν στον καθένα αρχίζουν από 535 ευρώ και φτάνουν έως και 3.200 ευρώ (!) και η προθεσµία πληρωµής τους ορίσθηκε ως τις 30 Νοεµβρίου. Η ανακοίνωση-σοκ καταλήγει, ότι όσοι δεν πληρώσουν, δεν θα χάσουν µόνον το δικαίωµα λήψης ασφαλιστικής ενηµερότητας, αλλά και την ιατροφαρµακευτική τους κάλυψη! Μιλάµε, για… κράτος υπέρτατης πρόνοιας και αλληλεγγύης!
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ µε το 80% να έχουν δοθεί σε «ηµετέρους» στο λεκανοπέδιο Αττικής (!) – εκεί έγινε το «µεγάλο πάρτυ» – το 5% επί ΠΑΣΟΚ στην λεβεντογέννα Κρήτη και το υπόλοιπο 15% σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! Λέτε, γι’ αυτό κατεβαίνουν πολλοί Θεσσαλονικείς δικηγόροι για «δουλειές» στην Αθήνα;
*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας