Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ αποτελεί η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας με 151 ψήφους. Αυτό διεμήνυσε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής,  η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθιστώντας τους υπεύθυνους πρωτοφανούς συνταγματικής εκτροπής, που παραβιάζει τα Δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Είναι και παράνομη και αντισυνταγματική, η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, γιατί παραβιάζονται και το Διεθνές Δίκαιο (Άρθρο 28/παρ. 2) και το Σύνταγμα της Ελλάδος (Άρθρο 36/παρ.2) που ρητά ορίζουν, ότι για μείζον εθνικό θέμα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 ψήφοι και όχι απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών!

Η εκ του πονηρού αναγωγή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στο Άρθρο 36/παρ.2 που αναφέρεται σε συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για μείζοντα εθνικά θέματα, πόσο μάλιστα όταν αυτά, εκχωρούν και παραχαράσσουν την παγκόσμια ιστορία 3.000 ετών (!) ενός ολόκληρου έθνους, που καμία σχέση δεν έχουν με τα προαναφερόμενα!

Η Γερμανία που τόσο πολύ κόπτεται να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία», επί 60 ολόκληρα χρόνια δεν αναγνώρισε ποτέ την Ανατολική Γερμανία. Η Μεγάλη Βρετανία υπαγορεύτηκε να ξαναγίνει «Ηνωμένο Βασίλειο» κατ’ απαίτηση της Γαλλίας, εξ αιτίας της επαρχίας της Βρετάνης. Η Παλαιστίνη αν και αναγνωρίσθηκε από τον Ο.Η.Ε. από 138 χώρες δεν απόκτησε ποτέ κρατική υπόσταση, γιατί  δεν αναγνωρίσθηκε ακόμη από το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συνεχίζουν και εθελοτυφλούν στο μείζον αυτό εθνικό θέμα της Ελλάδος για τη Μακεδονία, προσβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο (!) κάθε αρχή του δικαίου, της ηθικής και της ιστορικής αλήθειας.

Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη, γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας, γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας και γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.

Αυτά σημειώνει ο συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης και κάνει έκκληση στους βουλευτές, να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας. Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμιά απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη, ο Ελληνικός Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.

* Ο ΝΤ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ