, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ελπίδα Ενότητας των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία"

 
Βίκυ Νάκου
της Βίκης Νάκου*
Ημέρα εθνικής επετείου. Ημέρα μνήμης του αγώνα των Ελλήνων εναντίον των κατακτητών, που με θράσος επιδίωξαν να καταλάβουν την ένδοξη πατρίδα μας. Το ομόφωνο ΟΧΙ των ελληνικού λαού που πρόσφατα γιορτάσαμε  και η νίκη εναντίον της ιταλικής πολεμικής υπερδύναμης συνιστά την καλύτερη απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι και μονιασμένοι. Δεν είναι λοιπόν ανέφικτο να καταφέρνουμε ακόμη και το καταρχήν λογικώς αδύνατο, άλλωστε οι Έλληνες είναι αυτοί που διαχρονικά έδειξαν στα πέρατα του κόσμου πως πολεμούν και αγωνίζονται οι ήρωες.
Ανάλογες ακραίες συνθήκες, οικονομικού όμως πολέμου, διάγει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα μας. Κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις μέσω των άμεσων και έμμεσων φόρων στο πορτοφόλι των ελλήνων φορολογούμενων, σε συνδυασμό με συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, κατακόρυφη πτώση οικονομικών δεικτών και αναπόφευκτος αποκλεισμός από τις διεθνείς αγορές για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της χώρας. Είναι πλέον ορατό και εύκολα αντιληπτό ακόμη και από κάποιον που δεν έχει οικονομικές γνώσεις ότι η ακολουθούμενη θεραπεία για την αποκατάσταση των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας δεν είναι η ενδεδειγμένη.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή επιβάλλεται, για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο ολοένα και βυθίζεται, να υπερβούμε συνειδητά αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε με θάρρος όσα μας ενώνουν.
Δυστυχώς, η κυβερνώσα αριστερή ιδεολογία, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραμένει αγκυλωμένη σε εμφυλιοπολεμικές διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος διαβλέποντας παντού εχθρούς, τους οποίους στοχοποιεί, αποπροσανατολίζοντας συνειδητά την κοινή γνώμη από τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας και τους εθνικούς κινδύνους που όλο και εντείνονται, δείγματα της οξείας ρητορικής και της άκρατης επιθετικότητα των γειτόνων μας.
Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε και η σχεδόν αδιάφορη ανοχή στις εδαφικές διεκδικήσεις γειτονικών λαών είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οδηγούν σε εθνικές καταστροφές.
Η εθνική αναγκαιότητα της συναίνεσης αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΝΔ, η οποία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει έμπρακτα αποδείξει ότι δεν περισσεύει κανείς Έλληνας στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας. Με την καινοτομία των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαδικασιών που καθιέρωσε στην επιλογή των ικανών και αρίστων θέτει τις βάσεις για την δημιουργία μιας Εθνικής Ελλάδας που πέρα από χρώματα, κόμματα και διαιρέσεις, θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη για να αποκτήσει εκ νέου η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό και ευρύτερα παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Το ιστορικό χρέος της παράταξής μας είναι πλέον να επαληθεύσει τις προσδοκίες που οι Έλληνες έχουν ακουμπήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
* Ή κα. Νάκου είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας & Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ” Κωνσταντινος Καραμανλης”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.