, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου*
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ και της εξαθλίωσης των Ελλήνων είναι σε πλήρη εφαρμογή! Οι δανειστές ελέγχουν μέσω της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών όλων μας σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και «διαχειρίζονται» την είσπραξή τους, με βίαιο αντισυνταγματικό τρόπο, κάνοντας καθημερινά κατά μέσο όρο 500 κατασχέσεις την… ημέρα! Μόνο τον Οκτώβριο που μας πέρασε επιβλήθηκαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου 14.856 κατασχέσεις (!) ενώ στο σύνολό τους στο πρώτο δεκάμηνο του 2016 οι κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιών των Ελλήνων φορολογούμενων ανήλθαν σε 108.729 ευρώ, δηλαδή ο «μηχανισμός» αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων που στήθηκε ηλεκτρονικά για να συντομεύει τα πράγματα, οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες σε οικονομική ασφυξία, με τελικό στόχο σε 2 – 3 χρόνια το πολύ, την αρπαγή περιουσιών και ακινήτων στα χέρια των δανειστών ! Με το εισόδημα όλων να έχει συρρικνωθεί στα τελευταία 7 χρόνια περισσότερο από 50%, με την ανεργία να καλπάζει πάνω από το 25%, με την δυσβάσταχτη φορολογία να μην αφήνει περιθώρια ανάπτυξης στον τόπο για πολλά ακόμη χρόνια και με τα «κόκκινα δάνεια» των Τραπεζών να είναι ως ποσοστό και πάνω ακόμη από το ΑΕΠ της χώρας!
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ανενόχλητοι εισβάλουν σε καταστήματα και κατοικίες, ληστεύουν σαν… κύριοι τις οικονομίες των πολιτών και σε πολλές περιπτώσεις για λίγα ευρώ εγκληματούν σε βάρος του πολυτιμότερου αγαθού, κατά της ίδιας της ζωής των ανθρώπων. Δεν μας έφταναν όλα, με την αναδουλειά και το αρνητικό οικονομικό κλίμα, λένε οι έμποροι, έχουμε τώρα και τη δράση των εγκληματικών ομάδων, που λεηλατούν μέρα και νύχτα, όχι μόνον καταστήματα, αλλά και χιλιάδες πολίτες και κατοικίες! Χιλιάδες αρπαγές τσαντών, χιλιάδες παραβιάσεις κατοικιών, χιλιάδες διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων. Η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, γιατί οι κλέφτες γνωρίζουν το χάλι που βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Αστυνομία. Δεν υπάρχουν περιπολικά και όσα κινούνται επιδιορθώνονται πολλές φορές από την τσέπη και το φιλότιμο των αστυνομικών, το προσωπικό στα λιγοστά Τμήματα δεν επαρκεί ούτε για τα επείγοντα και οι Ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ δείχνουν να αντιμετωπίζουν πλέον τα ίδια λειτουργικά προβλήματα. Δηλαδή, η ανασφάλεια στην κοινωνία μας, συνεχώς επιδεινώνεται και το πολύτιμο αγαθό της προστασίας της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, είναι πλέον στο έλεος του Θεού…
*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.