, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ της Ευρωζώνης έγινε η Γερμανία με την επιμονή της να επιβάλει ακραία λιτότητα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικά στις χώρες του Νότου. Βύθισε την Ευρωπαϊκή οικονομία σε έναν συνεχή κύκλο ύφεσης και ο μόνος κερδισμένος είναι η ίδια η Γερμανία, που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των εξαγωγών όλου του κόσμου, ξεπερνώντας ακόμα και την Κίνα! Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την Γερμανία να καρπώνεται άλλο, από την χειραγώγηση των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών και μέσω των Financial Times κατηγόρησε ευθέως το Βερολίνο ότι χειραγωγεί το ευρώ, έτσι ώστε να γίνονται οι εξαγωγές της πιο ανταγωνιστικές, πλήττοντας όχι μόνον τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής.
ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ο επικεφαλής του Ενικού Συμβουλίου Εμπορίου των ΗΠΑ κατήγγειλε τις Γερμανικές «πρακτικές» και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το ευρώ ως «Δούρειο Ίππο» ως ένα «υπόγειο Γερμανικό μάρκο»… Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank «συμφώνησε» να καταβάλει πρόστιμα 630 εκ. δολ. σε Αμερικανικές και Βρετανικές ρυθμιστικές Αρχές για συναλλαγές οι οποίες δεν είχαν καμία οικονομική βάση και οι οποίες θα μπορούσαν (άκουσον – άκουσον) να είχαν χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες!
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να κάνει πίσω η χώρα μας -λένε οι επιχειρηματίες – στους νέους εκβιασμούς που δέχεται από τη Γερμανία, την Τρόικα και το ΔΝΤ που ζητούν νέα καταστροφικά μέτρα 9 δις για τα επόμενα χρόνια! Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο… Επί 7 χρόνια ληστεύεται και φτωχοποιείται για να κερδίζουν με παράλογες και εκτός νομιμότητας απαιτήσεις οι δανειστές και κυρίως οι Γερμανοί και οι συνεταίροι τους. Πρόσφατα, στη Διακήρυξη της Λισσαβόνας, οι ηγέτες επτά χωρών έβαλαν το Ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ζητούν να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος, χωρίς νέες εκβιαστικές απαιτήσεις μέτρων που ξεπερνούν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις δημοκρατικές αρχές και την συνταγματική τάξη. Αποδοκιμάζουν δηλαδή, στον πλέον υψηλό τόνο, την συνεχιζόμενη σε βάρος του Ελληνικού λαού προκλητική τακτική των …»θεσμών» που μόνον ντροπή και θλίψη προκαλεί.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ο εγκλωβισμένος Ελληνικός λαός είναι πλέον αηδιασμένος με τους Γερμανούς και τους εταίρους τους και δεν θα διστάσει σε τίποτα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή τη νοσηρή κατάσταση… Grexit, επιστροφή στη δραχμή με ισοτιμία δολαρίου και ένα ασημένιο εικοσάρικο έτσι, για να… κοπούν μια και καλή οι ορέξεις και οι εκβιασμοί των δανειστών!
*Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.