, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαθήματα αντιπολιτευτικής τακτικής

του Δημήτρη Βασιλειάδη*
Μπορεί να μην ανήκεις στην ΝΔ, επίσης μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που θεωρούν τον Άδωνη Γεωργιάδη φωνακλά, γραφικό, βιβλιοπώλη ή ό,τι άλλο θέλεις. Δεν μπορείς όμως να μην του αναγνωρίσεις την μαχητικότητα που έχει επιδείξει στο να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης τους.
Το θέμα που ξεκίνησε με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, αλλά και ο τρόπος που το έκανε (με απόλυτη διακριτικότητα απέναντι στην οικογένεια Τσίπρα), θα πρέπει να διδάσκεται πλέον σε όλες τις σχολές των Πολιτικών Επιστημών.  Στην κυριολεξία τους ξεσκέπασε και τους ανάγκασε σε μια σειρά δηλώσεων που κάθε μια ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Αλλά πάντα έτσι είναι , το ένα ψέμα φέρνει ένα μεγαλύτερο ψέμα και μετά ακόμα ένα μεγαλύτερο ψέμα.
Ο Γεωργιάδης γνωρίζει (συνειδητά ή ασυνείδητα, αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω), πως ο ψηφοφόρος ενός κόμματος (εν προκειμένω της ΝΔ), αυτό που θέλει κυρίως είναι να γίνεται σκληρή αντιπολίτευση στον εκάστοτε πολιτικό αντίπαλο. Αυτό συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του κόμματος και βεβαίως αυξάνει την δημοφιλία του όποιου πολιτικού επιδίδεται στην πρακτική αυτή. Σαφώς είναι σημαντικό το κάθε κόμμα να προτάσσει τις θέσεις του, το πρόγραμμα του, είναι όμως εξίσου σημαντικό και το επαναλαμβάνω, για τον ψηφοφόρο, να φαίνεται πως αποδομείται ο αντίπαλος. Και αυτό το κάνει με άψογο τρόπο ο Γεωργιάδης.
Δεν είναι τυχαίο πως σε όλα τα ποιοτικά των ερευνών κοινής γνώμης, ο Γεωργιάδης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός εντός της ΝΔ. Συμμετείχε στις διαδικασίες για ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ και κατάφερε ένα πολύ υψηλό ποσοστό με μόνη την στήριξη από κάποιος φίλους, χωρίς  πολιτικά στηρίγματα, χωρίς Βουλευτές που να τον στηρίζουν, χωρίς Δημάρχους, χωρίς Περιφερειάρχες, χωρίς τίποτε. Αν σήμερα η ΝΔ έχει έναν αρχηγό που της χαρίζει υψηλή συσπείρωση, μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν διπλάσια δημοτικότητα από αυτή του Τσίπρα, αυτό οφείλεται στον Γεωργιάδη και στην απόφαση του στον Β’ γύρο να στηρίξει τον Μητσοτάκη.
*Ο κ. Βασιλειάδης είναι Πολιτικός Αναλυτής της INTERVIEW

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.