, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Τσίπρας ναρκοθετεί το μέλλον της Ελλάδας

του Ευθύμη Καρανάσιου*
Όπως έχει δείξει η Ιστορία, δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολιτικοί αντιγράφουν πολεμικές τακτικές. Μία από αυτές είναι και η πολιτική ναρκοθέτηση του πεδίου για τον επόμενο που θα έρθει στην εξουσία, ώστε η παραμονή του να είναι βραχύβια.
Αυτό ακριβώς κάνει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, δίχως το παραμικρό σχέδιο για τη χώρα, φόρτωσε την ελληνική οικονομία με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και την κοινωνία με δυσβάστακτα δημοσιονομικά μέτρα.
Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος από την κοινωνική κατακραυγή και εν μέσω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό προσπάθησε και θα προσπαθήσει να κάνει δύο κινήσεις. Πρώτον, να κοροϊδέψει ξανά τους πολίτες, αυτή τη φορά τους συνταξιούχους και δεύτερον, να μετακυλήσει τις ευθύνες για το 4ο Μνημόνιο στην Ν.Δ., που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Ο Προϋπολογισμός του 2017 δεν σηματοδοτεί ένα ορθολογικό μείγμα οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία.
Η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, είναι επιβεβλημένη.
Αυτό όμως προϋποθέτει νέα διακυβέρνηση, με νέα πολιτική φιλοσοφία. Μια μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, η οποία θα σπάσει το καταστροφικό καθοδικό σπιράλ που οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα και την κοινωνική μιζέρια.
Την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να  λειτουργήσουμε ως ναρκαλιευτές, αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε, πώς θα καταφέρουμε να αναθεωρήσουμε  την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για 3,5% πλεονάσματα και να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.