, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το 2017 μπαίνει με… ρεκόρ συμμετοχών!

του Κυριάκου Ποζρικίδη*
Με τον καλύτερο τρόπο μπαίνει το 2017 για τη ΔΕΘ-Helexpo, αφού το σήμα για την έναρξη του εκθεσιακού μας προγράμματος το δίνει η 10η Zootechnia με ρεκόρ συμμετοχών και σημαντικά ποιοτικά μεγέθη. Πρόκειται για τη μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση του κλάδου της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και μία από τις πέντε που πραγματοποιεί ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στον ευρύτερο αγροδιατροφικό κλάδο.
Η έμφαση που δίνουμε στον πρωτογενή τομέα είναι προφανής, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στη φετινή Zootechnia οι εκθέτες ανέρχονται σε 939 έναντι 849 του 2015. Οι δε ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 37 χώρες. Η έκθεση καλύπτει συνολικά 14.350 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων έναντι 12.938 τ.μ. του 2015 και φιλοξενεί όλες τις μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της φετινής διοργάνωσης είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και επισκεπτών. Μάλιστα, την 10η Zootechnia θα επισκεφτούν και hosted buyers από 10 χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κύπρος), αλλά και 300 επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.
Πόλο έλξης στη φετινή διοργάνωση αποτελούν το Pet Festival -το οποίο περιλαμβάνει το «International Dog Festival», το μεγάλο σαλόνι «All About Cats» και την ενότητα «Groom Expo», αφιερωμένη στον καλλωπισμό και την περιποίηση των ζώων συντροφιάς- αλλά και το 6o Σαλόνι Αλόγου, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, όπου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 50 άλογα, ελληνικών και άλλων φυλών.
Κατά το τετραήμερο αυτό θα «τρέχει» και ένα ευρύ πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για τον κλάδο, που θα θέσει στο επίκεντρο τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία. Η Zootechnia, μαζί και με την Agrotica, αποτελεί γιορτή για τον αγροτικό κλάδο και με αυτό ως δεδομένο καλούμε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε αυτή και να την στηρίξουν, συμβάλλοντας στον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την προαγωγή της αγροτικής οικονομίας.
*Ο κ. Ποζρικίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.